Quantcast
Channel: Henrik Christensen (web-redaktør) – SaebyAvis.dk – lokale nyheder fra Sæby
Viewing all 16100 articles
Browse latest View live

Julen varer lige til påske hos SuperBrugsen

$
0
0

Musikkorps jul_600x250Den har vi hørt før, men i morgen, lørdag, vil der være juleagtige tiltag i SuperBrugsen i Sæby. Musikkorps Sæby vil indtage butikken fra morgenstunden og være behjælpelige med at pakke varer, dele godter ud og være synlige i julemandskostumer.

Musikkorps Sæby er med i denne rundes “konkurrence” i Brugsen om at få flest poletter i montren ved udgangen. SuperBrugsen uddeler et pengebeløb til den forening, der får flest poletter fra kunderne.

”Hvis vi er heldige at får del i kagen, går beløbet til nye julemandskostumer til de medlemmer, der endnu ikke er heldige at eje et”, fortæller Inge Nørbjerg Rasmussen, der er medlem af Musikkorps Sæby.

Julemusik vil der også lyde i butikken, så tag ikke fejl – julen varer helt til påske.

Musikkorps Sæby håber, at kunderne vil nyde musikken og tildele poletten til Korpset ved udgangen.


Sæby Skoles børnehaveklasser laver eventyrdrager

$
0
0

SONY DSCI børnehaveklasserne har børnene i de sidste 4 uger samarbejdet omkring et emne om drager.

Børnene har tegnet og skrevet historier om drager. De har lavet drager i ler, som skal bo på et dragelandskab i papmache, og bygget huse til dragerne af ispinde. Der er også blevet tid til at læse forskellige dragehistorier, og her har børnene erfaret, at drager kan være både gode og onde. Der har været stor interesse for emnet, og i dag var det så ekstra spændende, da resultatet skulle vises frem ved en fernisering på skolen.

Her havde man rullet den røde løber ud og inviteret indskolingen samt 1-3 klasserne til fernisering, kiks og saftevand.

SONY DSC SONY DSC SONY DSC SONY DSC SONY DSC

 

Frederikshavn og Sæby Biblioteker inviterer til forfatterforedrag

$
0
0

kenneth boegh andersenEr du til sjov, er du til gys, og er du til jul?

Uanset hvad har Kenneth Bøgh Andersen skrevet det. Mød forfatteren bag bøgerne Antboy, Julemandens død og Djævlens lærling, når han gæster Frederikshavn og Sæby Biblioteker. Kenneth Bøgh Andersen har skrevet  et hav af spændende bøger, og torsdag den 3. april fortæller han om sine bøger og om det at være forfatter.

Du kan læse mere om Kennet Bøgh Andersen på hans hjemmeside: http://www.kennethboeghandersen.dk/.

Foredraget henvender sig til børn i 3. til 7. klasse og bliver afholdt torsdag den 3. april på henholdsvis Sæby Bibliotek (kl. 9.00) og Frederikshavn Bibliotek (kl. 11.15).

Du kan købe eller bestille billetter til foredragene på bibliotekerne i Frederikshavn, telefon 98 45 91 00, og Sæby, telefon 98 45 93 00. Pris: kr. 10,- pr. stk.

Ved billetter til skoler skal du tage kontakt til:

Hvis du ønsker flere informationer om de 2 foredrag, er du meget velkommen til at kontakte en af de ovennævnte kontaktpersoner.

Ugens klumme: Tegneserielæser på 75

$
0
0

Soeren-Visti_600x250Anton Toft er 75 og pensioneret banearbejder. Han bor i det sidste hus i starten af Knæverhedevej – lige før den bliver skåret igennem af Sæbybanen og afspærret af blinklys og bom, hver gang der kommer tog.

Han er gift med Titta, en lille og rar, ret undselig dame, der dog helt klart har sine egne meninger om tingene – og er særdeles flittig og ferm med både hækle og strikketøj. Titta har høreapparater, da hun er stærkt tunghør – en skavank hun kommer til at give videre til flere af sine børn og børnebørn – inklusive Søren.

De to ægtefæller har en fælles interesse i at passe den store have og holde høns og duer – og så læser de ugeblade, og abonnerer på hele tre styks, der hentes hos købmanden ved siden af Volstrup Sparekasse på udgivelsesdatoen.

De læser med stor passion novellerne og de fortsatte romaner. De er velorienterede om de kongeliges mindste bevægelser, og har en indbyrdes kappestrid om at være den første til omhyggeligt at udfylde kryds- og tværs´erne, der sendes ind i forhåbning om gevinst i lodtrækningen om ugens 100 kr.

Desuden er Anton ivrig ”tipper” og køber jævnligt tipsbladet, der skal give inspiration til, hvor ugens 12 rigtige tegn skal sættes.

Anton og Titta er også Elses forældre og således Sørens bedsteforældre, og Else besøger dem flittigt en gang om ugen. Her får hun de læste ugeblade med sig hjem, for selv at læse dem og levere dem videre i en nærmere aftalt rækkefølge til sin søster Inga og de to lokalt bosatte svigerinder. Så Titta og Antons ”Hjemmet”, ”Familiejournalen” og ”Flittige Hænder” kom flere familier til gode, inden de blev smidt væk.

Søren – der var ret hurtig til at lære at læse, efter han var startet i skole i 1964 – læste ivrigt de fortsatte tegneserier, der var i såvel ugebladene som i ”Vendsyssel Tidende”. ”Bamse og Dukkelise”, ”Jens Lyn”, ”Knold og Tot”, ”Gyldenspjæt”,”Basserne”, ”Klaus Kludder”, ”Cisco Kid”, ”Jens Lyn” og mange flere. Af og til blev der købt et Anders And Blad, men ret hurtigt fik Søren smag for de mere ”actionprægede” tegneserier, der blev læst af de lidt større drenge.

Problemet var bare, at mange af disse tegneserier, der typisk udkommer en gang om ugen, hver 14. dag eller en gang om måneden og som typisk havde fortsatte historier, der løb over flere numre, kostede mere end Sørens sparsomme lommepenge kunne række til.

Der var således et misforhold mellem Sørens umættelige læselyst og hans muligheder for at købe de nødvendige hæfter. Selv om skolebiblioteket også havde spændende bøger, der også blev lånt og læst – eksempelvis Tom Hills Davy Crockett bøger og Laura Ingalls Wilders Laura bøger – så var tegneseriernes univers alligevel også spændende for en videbegærlig dreng.

Men Søren gjorde en bemærkelsesværdig opdagelse en dag, hvor han som så ofte før var med sin mor og lillebror Anders på besøg hos mormor og morfar i Toftelund.

Søren havde medbragt et lille seriehæfte: ”Wild West”, der udkom en gang om ugen, og som havde et sjovt format i samme højde som en enkelt tegneseriestribe. Bladet kostede 50 øre, og historierne om ”Kaptajn Micky”, ”Fuzzy” og ”Salasso” fortsatte uge efter uge, og krævede derfor at Søren – hvis han ville følge med – hver tirsdag måtte indfinde sig i Lilkærs Kiosk på toppen af Ålborgvejs bakke, for at købe det nyeste nummer. Og 50 øre om ugen, var i overkanten af, hvad lommepengene kunne bære, hvis der også skulle være penge til små legetøjsting indimellem.

Men pludselig så han, at Anton også gerne læste ”Wild West” – endda med så stor iver, at han spurgte til fortsættelsen ugen efter. Søren lovede at tage fortsættelsen med næste gang, hvis han fik råd til at købe bladet – og her var det så at Anton foreslog, at han godt ville give en skilling til næste blad, hvis han også måtte læse det! Og en aftale blev hurtigt indgået.

Søren gik herefter med Anton ned i enden af haven for at fodre duer og høns og indsamle æg – og var fuld af beundring over bedstefars interesse for Kaptajn Mickys bedrifter i det vilde vesten med hesten Napoleon som Nevada Ranger i fort Coulver.

Og tegneseriealliancen mellem Søren og Anton Toft holdt i mange år. Kaptajn Micky hæfterne blev suppleret op med Kaptajn Micky bøgerne, indtil begge dele ophørte med at udkomme i 1967.

Som Søren blev ældre, ændrede tegneserielæsningen sig også, og udviklede sig mere i retning af amerikanske Marvels Superhelteserier: ”Daredevil” og ”Spiderman” – eller på dansk: ”Dæmonen” og ”Edderkoppen”.

Søren har altid været systematiker omkring de ting der virkelig interesserer ham, så hæfterne blev indkøbt kronologisk – og ældre udgåede hæfter blev fremskaffet brugte, hvor der var mulighed for det.

En komplet samling af ”Dæmonen” på dansk fra nr. 1 til nr. ca. 35 blev således over tid indkøbt – til dels med finansiering fra Anton, og noget lignende lykkedes også med ”Edderkoppen”. Og Matt Murdock´s (Dæmonens) og Peter Parker´s (Edderkoppens) bedrifter blev læst og debatteret med nogenlunde lige stor iver fra såvel bedstefaderens som barnebarnets side.

Anton var således ikke som bedstefædre var flest. Alle og enhver bedstefar – også Anton – kunne dengang tage sine forlorne tænder ud for at imponere børnebørnene. Eller slubre kaffe fra underkoppen. Men Antons sideløbende interesse for tegneserier var ganske enestående – og nok ikke særlig tidstypisk!

Stærkere bånd i foreningslivet…

$
0
0

PICT0048 (2) copy_600x250Det kommunale distriktsudvalg skal på sit møde den 25. marts drøfte en ansøgning om tilskud til landdistriktsudvikling i form af en inspirationsdag med temaet ”Stærkere bånd i foreningslivet” for området omkring Præstbro-Voerså-Lyngså.

DDS Det Danske Spejderkorps Knud Søhane-gruppen har på vegne af arbejdsgruppen for områdets foreningsliv søgt om 6.500 kr. til afholdelse af en inspirationsdag som start på en møderække under ovennævnte tema.

Inspirationsdagen skal danne grundlag for det videre arbejde med at skabe stærkere bånd i foreningslivet på tværs af de 3 landsbyer, og det er hensigten, at der i forskellige arbejdsgrupper skal arbejdes videre med nogle af de problemstillinger, der berøres på inspirationsdagen, ligesom det er planen, at foreningerne fremover løbende inviteres til kontaktmøder.

Arbejdsgruppen håber, der kan etableres et stærkere samarbejde imellem foreningerne. Samtidig forventes det, at det bliver muligt bedre at udnytte fælles ressourcer såsom lokaler, administration osv., ligesom samarbejdet kan være med til at forenkle håndteringen af tilskud i forhold til kommunen samt foreningerne imellem. Arbejdsgruppen pointerer i ansøgningen, at kommunen efterspørger et bedre samarbejde og en mere hensigtsmæssig anvendelse af ressourcerne. Det kan en inspirationsdag bidrage til.

Folkeoplysningsudvalget har allerede bevilget 2.900 kr., og dagens samlede budget er på godt 10.000 kr., hvori indgår en egenbetaling.

Direktøren med ansvar for Teknik og Miljø indstiller, at der bevilges 6.500 kr.

Distriktsudvalgets formand er byrådsmedlem Mette Hardam (V).

Tekst af Per Rye

 

Spar Nord Sæby tidobler rente til konfirmander

$
0
0

Mia_Bjerg_600x250Spar Nord Sæby tilbyder i år 8 procent i rente til alle konfirmander og nonfirmander, der sætter penge ind på bankens konfirmandkonto. Det er 10 gange mere end renten på en gennemsnitlig indlånskonto.

I de kommende måneder bliver knap 50.000 konfirmander og godt 16.000 nonfirmander fejret med gaver for titusindvis af kroner.

Ifølge en opgørelse fra Spar Nord satte den gennemsnitlige konfirmand sidste år godt 15.000 kroner ind på sin konfirmandkonto, og med 66.000 unge i konfirmationsalderen forventer banken, at det samlede konfirmand-indskud løber op i en milliard kroner.

For at tiltrække de velbeslåede konfirmander tilbyder Spar Nord Sæby i år at forrente konfirmandernes penge med 8 procent. Det svarer til godt en tidobling af bankernes gennemsnitlige indlånsrente, og tilbuddet gælder også de såkaldte ”nonfirmander”, der ikke vælger en kirkelig højtideligholdelse.

- Midt i alle festlighederne lyder opsparing nok en anelse kedeligt i konfirmandernes ører, siger Kunderådgiver Mia Jelsbak Bjerg og fortsætter:

- Men vi synes alligevel, at konfirmationen er en rigtig god anledning til at få gang i en opsparing. Og vi håber, at vores tilbud kan inspirere til at spare en del af gave-pengene op i stedet for at brænde det hele af på blå mandag.

Indbringer 1.200 kroner
Mia lægger ikke skjul på, at den høje rente på bankens konfirmandkonto på kort sigt er en ren underskudsforretning for banken. Men hun hæfter sig ved to gode grunde til, at det alligevel er en god idé at tidoble renten til unge i konfirmationsalderen:

- Først og fremmest giver vi de unge en kontant oplevelse af, at det kan betale sig at spare op, siger Mia med henvisning til, at et indskud på 25.000 kroner fra maj til december indbringer næsten 1.200 kroner i renteafkast.

- Men det handler selvfølgelig også om, at vi gerne vil vise de unge mennesker, hvad Spar Nord har at byde på. Vi ved nemlig, at langt de fleste konfirmander holder fast i os, når først de lærer os at kende, og på den måde er det her en langsigtet investering i vores forretning, fortsætter hun.

Mybanker: Smag for opsparing
I rådgivningsvirksomheden Mybanker.dk hæfter partner John Norden sig ved, at konfirmationen ofte er anledning til den første, ”rigtige” kontakt med banken, og her er det vigtigt at komme godt fra start.

- Bankerne står typisk på nakken af hinanden med gode indlånsrenter til konfirmanderne, og det er kun godt, for det kan give de unge en smag for opsparing, som kan komme dem til gavn senere i livet, siger John Norden.

Og selv om bankernes tilbud ifølge John Norden først og fremmest handler om at sikre bankernes fremtidige indtjening, så opfordrer han de unge til at gøre brug af tilbuddene og i øvrigt være opmærksom på, hvad der sker med renten efter første år.

- Set i forhold til indlånsrenterne generelt er der tale om super gode tilbud, som det vil være dumt ikke at benytte sig af, tilføjer han.

Der kan maksimalt indsættes 25.000 kroner på en konfirmandkonto i Spar Nord, og der er ikke gebyrer forbundet med at oprette eller hæve på kontoen.

I december 2014 justeres renten ned fra 8 procent til en ny, attraktiv rente, og renten vil også efter december være en af de højeste på markedet. Ud over den høje rente i flere år hører også en række gratis serviceydelser som MasterCard Debit og netbank med til Spar Nords konfirmandtilbud.

Se mere på www.sparnord.dk/konfirmandkonto  

Om Spar Nord
Med flere end 360.000 kunder, cirka 1.500 medarbejdere og 76 lokale banker (filialer) over hele landet er Spar Nord blandt de største banker i Danmark. Banken har gennem finanskrisen hvert år leveret trecifrede millionoverskud og landede i 2013 et overskud før skat på 670 millioner kroner.

Spar Nord ejes af cirka 125.000 aktionærer.

For yderligere information se www.sparnord.dk

 

Mød Frederikshavn Forsyning på Familiemessen

$
0
0

Bo_forsyningenForsyningen deltager i år på Østervrå Familiemesse i Østervrå Idræts og kulturcenter søndag den 6. april kl. 10.00-17.30.

Her har alle besøgende mulighed for at vinde en gratis termografering af deres bolig, og energirådgiver Bo Bechfeldt glæder sig til at fortælle om alle de hurtige gevinster, der er ved at energioptimere boligen.

Til daglig arbejder Bo Bechfeldt som energirådgiver hos Frederikshavn Forsyning og ser det som sin fornemmeste opgave at rådgive og vejlede kommunens indbyggere, så alle kan være på forkant med unødige udgifter, når varmen “fosser” ud af boligen, eller der skal ske investeringer i nye alternative energiformer.

Så mød op på messen, deltag i konkurrencen og sidst men ikke mindst få gode råd og vejledning af Bo Bechfeldt. “Lad os aftale tid for et besøg, så kommer jeg helt uforpligtende og sætter spot på din boligs energiformer, og hvad du kan gøre for at optimere varmeforbruget”, udtaler Bo Bechfeldt.

Energirådgivning – hvad betyder så det?
Du kan få undersøgt, om du kan tjene penge på at renovere dit hus, lejlighed, butik eller lignende. Har du vaner eller apparater, som øger din energiregning? Hvad koster det at udskifte dit oliefyr? Trænger huset til nye energirigtige vinduer eller mere isolering? Alt dette kan du få vejledning om via energirådgiveren.

Rådgiveren kommer ud til dig for at se på dit hus. Udover at udpege de muligheder du har for besparelse, vil rådgiveren også give et bud på investeringens størrelse. Du kan dermed bedre tage beslutning, om du vil gennemføre besparelsen.

Har du ikke mulighed for at komme på messen, kan du altid – helt uforpligtende – kontakte Bo Bechfeldt, tlf. 5163 2930 eller via mail bobf@forsyningen.dk.

Godt år i Frimærke- og Møntklub…

$
0
0

DSC00946_600x250Østvendsyssel Frimærke og Møntklub har afholdt generalforsamling i lokalerne på Fredensgade 3 i Dronninglund, hvor 38 af foreningens 77 medlemmer var mødt frem.

I sin beretning fortalte formand Jørgen Østerled Andersen, at ud af foreningens 77 medlemmer var 14 medlemmer af forbundet, og på grund af foreningen ikke kunne fastsætte sin mødekalender længere end 3 måneder ad gangen på det tidligere mødested Sognegården i Dronninglund, var det blevet nødvendigt at flytte til lokalerne i Fredensgade. I stedet for mødedage om onsdagen er foreningen vendt tilbage til torsdage, som det var oprindeligt.

På mødeaftenerne i Dronninglund, men ikke i Hjallerup, er det fast, at der foregår formidlingssalg, og her har medlemmerne været flinke til at indlevere interessante ting og sager, som så bliver solgt på en auktion. Her er der som regel noget for enhver smag for både frimærke- og møntsamlere. Formanden glædede sig over, der var en stigende interesse i foreningen for gamle mønter.

Byttedagen en succes
For 24. gang afholdt foreningen årets byttedag, der består af en frimærke- og møntmesse på Hjallerup skole, som finder sted hvert år den første lørdag i marts. Foreningen havde fået mere plads i andre lokaler på skolen, og havde lejet borde så medlemmerne ikke skulle slæbe så meget – og som formanden bemærkede. – Vi går jo ikke og bliver yngre.

I stedet for selv at smøre madder til videresalg var der blevet købt lækkert smørrebrød, som publikum tog godt imod, og sådan bliver det også næste gang.

Formidlingssalget på byttedagen havde en absolut godkendt omsætning, men der var noget trangt i lokalerne, til de mange besøgende, men det bliver der rådet bod på næste år, hvor der bliver stillet større lokaler til rådighed.

På byttedagen havde der også været en del frimærke- og mønthandlere, så alle samlere kunne få suppleret op af både samlerting samt udstyr hertil.

Foreningen havde deltaget på seniormessen i Brønderslev. Sammen med Brønderslev Frimærkeklub blev ”flaget” og tilstedeværelsen vist. Klubben fra Brønderslev var i øvrigt på besøg i Dronninglund på en mødeaften sidste efterår, hvor der var foredrag og lysbilleder ved Søren Chr. Jensen, der fortalte om en vandrende rejse i det nordlige Norge, hvor han knyttede frimærker til de små bygder i området.

Kun 20 medlemmer var mødt frem til juleafslutningen, og det skyldtes stormen ”Bodil”, der helt bestemt holdt mange hjemme.

Til slut rettede formanden en tak til sin bestyrelse og til Erik Præcius, der er valgt af bestyrelsen, og som styrer formidlingssalget på sin pc-er.

Lille overskud på regnskabet
Kassereren Henning Kyed Tønnesen oplæste regnskabet der viste et lille overskud på kr. 807 -.

Herudover var der kr. 52.072 – på en konto i sparekassen samt et garantbevis på kr. 1.000 -.

Alle valg var genvalg0
Jørgen Østerled Andersen, Kaj Pedersen og Anders Olesen blev genvalgt til bestyrelsen. Det samme gjorde suppleanterne Hans Kindberg og Erik Chrestensen.

Bilagskontrollanterne Svend Wacher og Kaj Secher blev også genvalgt.

DSC00948_600x400 DSC00950_600x400


Må medicinen komme med på rejsen?

$
0
0

apo1 600x250Når du rejser til udlandet og har medicin med, kan du risikere, at myndighederne i udlandet gerne vil have en forklaring på, hvorfor du rejser med medicin. Medbringer du euforiserende stoffer bør du medbringe et pillepas eller en medicinattest.

Pillepas 

Hvis du rejser i et af landene i Schengen-området og medbringer medicin, der indeholder euforiserende stoffer eller stoffer, der påvirker centralnervesystemet, skal du medbringe et pillepas. Passet dokumenterer, at medicinen er til eget brug som led i en medicinsk behandling.

Spørg på apoteket 

Pillepasset er gratis, men skal udstedes på det apotek, hvor du har købt din medicin. Apoteket kan også vejlede om, hvilke typer medicin der kræver pillepas. Du kan også bestille et pillepas over internettet på apoteket.dk eller borger.dk . Hvis du ønsker et pillepas, skal du have en recept fra lægen.

Gyldigheden for pillepasset er højst 30 dage. Skal du være væk længere end 30 dage, skal du kontakte nærmeste ambassade for det land, du rejser til, for at få oplyst, hvordan du skal forholde dig.

Medicinattest fra egen læge 

Der gælder andre regler for rejser med medicin til lande uden for Schengen-området. Reglerne kan variere fra land til land, og du bør derfor henvende dig til ambassaden for det land, du rejser til, for at høre, hvilke krav der er gældende. Som regel gælder dog følgende praksis.

Attesten bør som minimum skrives på engelsk, men spørg på ambassaden for det land, du rejser til, hvilke sprog de accepterer.

Hvis du ønsker en attest på medicin, der ikke er euforiserende, eller hvis du ønsker at medbringe en attest til et land uden for Schengen, kan apoteket lave en sådan mod betaling.

Medicin i håndbagagen 

Du må medbringe lige så meget receptpligtig medicin i din håndbagage, som du skal bruge på din rejse. Sørg for at dit navn står på din receptpligtige medicin, lad den etiket, som apoteket sætter på pakningen blive siddende. Medicin er altså undtaget reglen om, hvor meget væske, du må medbringe i håndbagagen. Flydende medicin skal dog være i original uåbnet pakning. Vær opmærksom på, at du kan blive krævet dokumentation for medicinens ægthed. Medbring derfor pillepas, recepter (gerne på engelsk) og eventuelle lægeattester i håndbagagen. Kontakt det flyselskab, du skal rejse med, hvis du er i tvivl om reglerne. Få også dokumentation fra din læge, hvis du medbringer kanyler og sprøjter.

Som noget nyt skal man i vsse tilfælde vise al sin medicin i sikkerhedskontrollen i lufthavnen, men tjek selv reglerne i den enkelte lufthavn.

Med venlig hilsen

Sæby Apotek

 

Foredrag med Anja Ringgren Lovén i Understed

$
0
0

Anja RinggrenDen nyoprettede gruppe ”Kultur i Understed” starter med at være vært ved et foredrag med stifteren af Dinnødhjælp, Anja Ringgren Lovén.

Anja Lovén har viet sit liv til at hjælpe heksebørnene i Nigeria. Heksebørn, er børn, som af en eller anden grund er blevet anklaget for at være heks og som derfor lider en frygtelig skæbne med tortur og evt. døden til følge.

Anja forsøger at give disse børn et liv. Selv har hun solgt alt, hvad hun ejede, knoklet for at tjene penge og for at samle penge ind, alt sammen for at kunne hjælpe denne oversete gruppe, heksebørnene.

Dinnødhjælp er en non profit organisation, hvor alle indtægter og donationer ubeskåret går til nødhjælpsarbejde.

Den 31. marts kl. 18.00 holder Anja Lovén foredrag i Understed Forsamlingshus om sit spændende arbejde. Aftenen starter med spisning, som er leveret og sponseret af Jerry´s. Der vil efter spisningen være foredrag af Anja, og i pausen vil Danni Mikkelsen underholde.

Initiativtagerne til dette arrangement er Understed Idrætsforening og Understed Borgerforening, og samtidig var der hurtigt andre, som meldte sig på banen til at støtte dette projekt.

Billetprisen inklusiv spisning er på 100 kr. og alt går direkte til Anja og Dinnødhjælp.

Der er på nuværende tidspunkt solgt over halvdelen af billetterne, så ønsker du at være med til dette spændende arrangement, skal du nok se at få købt billet.

Billetterne kan købes i den Blå Giraf i Sæby eller ved henvendelse på tlf. 2015 0057 Lea Wärnstrøm, eller tlf. 40 33 56 01 Katharina Gadensgaard.

Arrangementet støttes af:
Den Blå Giraf i Sæby
Ostefruen i Sæby
Restaurant Jerry´s i Frederikshavn
Ole Bouet, Understed
Elsemarie Skytte, Sulbæk
Hørby Bageri
Lars Falk i Frederikshavn
Bodil Heden, Karup
Understed Idrætsforening
Understed Borgerforening

Se http://dinnoedhjaelp.dk/ for mere information omkring Anjas arbejde.

 

 

Flemming Rasmussen ny formand for Dansk Folkeparti

$
0
0

flemming_rasmussen_df_600x250Formanden i Dansk Folkeparti Frederikshavn-Læsø Lokalforening, Carsten Sørensen, stopper som formand efter 5 år.

Carsten Sørensen fortsætter som medlem af Byrådet og af Økonomi- og Arbejdsmarkedsudvalgene, og han vil fremover også være at finde som næstformand i Dansk Folkepartis Lokalforening.

Lokalforeningen afholdt ordinær generalforsamling torsdag den 20. marts og bestyrelsen kom herefter til at se således ud:

Formand Flemming Rasmussen (valgt for 1 år)
Næstformand Carsten Sørensen (valgt for 2 år)
Werner Flissikowski (valgt for 2 år i 2013)
Karsten Drastrup (valgt for 2 år i 2013)
Johnny Kure Jakobsen (valgt for 2 år)
Lars Oldager (valgt for 2 år)
Dan Eriksen (valgt for 1 år)

1 Suppleant: Michael Thomsen (valgt for 1 år)
2 Suppleant: Anne-Mette Gregersen (valgt for 1 år)

Revisor: Gunnar Sørensen (valgt for 1 år)
Revisor-suppleant: Alexander Dam (valgt for 1 år)

Carsten Sørensen er fortsat IT-ansvarlig og webmaster for lokalforeningens hjemmeside.

Revyfolk søger emner til sommer…

$
0
0

IMG_4599_600x250Revyfolkene i Lyngså har i disse tider både øjne og ører åbne. Til sommerens markedsrevy ledes der i øjeblikket efter emner, der går rundt med en lille ”skuespiller” i maven. Der er brug for et, men helst to nye emner der kan begå sig på en scene.

Grunden er, at den mangeårige ”stjerne” på scenen i Lyngså, Tinna Knøsen, ønsker at få en pause.

For eventuelle emner er der her noget at leve op til, for de sidste par år har markedsrevyen i Lyngså svunget sig gevaldigt op. Det kan måles, hvis man spørger, dem der har set revyerne, men også pressen har delt mange roser ud til både scenekunstnere, instruktører og tekstforfattere.

Lyngså Boldklub, der er arrangør af Lyngså Marked og revy, stiller ikke nogen krav for eventuel bopæl, men er interesseret i emner der tør gå på en scene og underholde publikum. Hvis nogen skulle være interesseret, er det om at fatte telefonen og ringe til Ib Thomsen, der selv er mangeårig deltager på scenen, på mobilnummer 20 23 06 11. Ib Thomsen kan også kontaktes på mailadressen ibby@bbnpost.dk

IMG_4668 IMG_4657_600x400

Ny chef for Center for Social- og Sundhedsmyndigheden

$
0
0

Frederikshavn_kommune_600x2501. august 2014 byder Frederikshavn Kommune Hans Ole Steffensen velkommen som ny chef for Center for Social- og Sundhedsmyndigheden.

Hans Ole Steffensen kommer fra en stilling som vicekommunaldirektør i Læsø Kommune med ansvar for social-, sundhed-, beskæftigelses- og kulturområdet. Han har siden 1996 arbejdet med ledelsesopgaver på forvaltningsniveau og betjent politiske udvalg.

Hans Ole Steffensen er 58 år, uddannet som lærer og har en bred erfaring med velfærdsopgaverne i den kommunale sektor. Han har videreuddannet sig inden for ledelse og er netop i gang med en mini MBA. Hans Ole har gennem årene medvirket til vigtige og væsentlige forandringer, og han har repræsenteret Læsø Kommune i en række tværfaglige samarbejdsfora blandt de nordjyske kommuner og Region Nordjylland.

”Vi fik 13 interessante ansøgninger”, udtaler Rikke Albrektsen, der er direktør for social- og sundhedsområdet. ”Vi har således haft et godt grundlag for at finde den helt rigtige chef til Center for Social- og Sundhedsmyndighed”.

”Det er et enigt ansættelsesudvalg, der peger på Hans Ole Steffensen, og vi er helt sikre på, at Hans Ole kommer med stor viden og erfaring og har en lyst og vilje til at tage fat på arbejdet med at videreudvikle myndighedsområdet i lyset af den nødvendige omstilling i Frederikshavn Kommune ”.

Hans Ole Steffensen bor på Læsø og er gift.

”Jeg giver Hans Ole Steffensen mine bedste anbefalinger og håber, han vil blive vel modtaget i jobbet som centerchef i organisationen og blandt øvrige samarbejdspartnere”, slutter Rikke Albrektsen

Springteam Sæby i toppen ved Nordjysk Mesterskab

$
0
0

SONY DSCLørdag tog 90 gymnaster fordelt på 9 hold fra Springteam Sæby til Randers for at deltage i det årlige Nordjyske mesterskab.

Der var gymnastikhold fra Odder og Ry i syd, til Frederikshavn og Sæby i nord der skulle kæmpe om det Nordjyske Mesterskab i TeamGym for hold. I TeamGym konkurreres der i disciplinerne rytme, bane- og trampolinspring.

Ved Konkurrencen deltager TeamGym gymnaster i alderen 6 til 18 år.

Det var en dag med konkurrence gymnastik på højt plan, som blev oplevet i Randers Arena og en dag fuld af spænding.

Springteam Sæby er en forening, som er med helt i toppen indenfor TeamGym, hvilket de igen viste ved Nordjysk Mesterskab.

Det blev til følgende flotte resultater:

Guld – til Junior pigerne

Guld – til Micro pigerne

Guld – til Micro drengene

Sølv - til Mini pigerne i 1. division

Bronze – til u/8 pigerne – begynderrækken

Et stort tillykke til alle 90 gymnaster og trænere der deltog ved Nordjysk Mesterskab, de viste alle glæde, engagement og gymnastik på højt niveau.

Fakta om TeamGym:
I TeamGym konkurreres der i disciplinerne rytme, bane- og trampolinspring. Der afgives en samlet karakter i hver disciplin. De tre karakterer lægges sammen, og vinderen er det hold med den samlede højeste karakter.

I uge 15 bliver Skolen Skønnere!…

$
0
0

projektfoto2_600x250”Skal dit klasseværelse friskes op og udstråle kreativitet, velvære og hygge, eller have nye gruppearbejdsområder? Så udarbejd et design, planlæg sammen, ryd lokalet, dæk af og grib penslen. Vi skriver innovation på skoleskemaet i uge 15 – bare kom i gang!”

Omtrent sådan lyder opfordringen til elever fra Hørby-Dybvad Skoles 4. til 9. klasse når skoleskemaet i uge 15 brydes op, og projekt ”Skøn Skole” løber af stabelen. ”Skøn Skole” er et landsdækkende projekt, som skoler kan melde sig til, og i beskrivelsen lyder det bl.a. til eleverne. 

Initiativ, samarbejde og en ekstra indsats giver flotte resultater og får teamgejsten til at boble. I mærker, at I har kraften til at forme jeres omgivelser. Et Skøn Skole projekt byder på innovation, design og æstetik på en måde, der fører til konkrete, synlige resultater. Der er brug for alle kompetencer – både indenfor journalistik, filmproduktion, planlægning og praktiske færdigheder – men frem for alt godt samarbejde! I vil mærke, at I sammen kan skabe underværker.

- Der er sammenhæng mellem følelser og læring; og en god stemning i rummet skaber bedre basis for læring, kreativitet og innovation. Nogle børn tilbringer over 16.000 timer af deres liv på skolen – derfor er det vigtigt at lade sig inspirere til nye metoder, til kreativ tænkning, og til innovation i lokaler, der ellers udstråler ligegyldighed, lyder det fra tovholder-gruppen af lærere bag projektet.

Af delelementer i forskønnelsen kan nævnes nye elevarbejdspladser og udsmykning af vægge og gangarealer, samt ikke mindst en mountainbike- og fodboldgolfbane på arealet bag skolens afdeling i Dybvad.

Projekt Skøn Skole vægter i høj grad elev-til-elev-undervisning og har fokus på elever som rollemodeller for andre elever, bl.a. ved deltagelse af skolepraktik-elever fra EUC og uddannelse af skolens 9. klasse som ambassadører og tovholdere på de praktiske projekter. Desuden sættes fokus på faglige uddannelsers muligheder i samarbejde med EUC Nord, hvor 9. klasse i forbindelse med projektet har fået en ekstra uges brobygning og bl.a. har arbejdet med de indledende manøvrer til mange af opgaverne.

Skøn Skole-ugens pressegruppe opfordrer til, at man i ugens løb følger med i arbejdet på Hørby-Dybvad Skoles Facebook-side samt www.hoerby-dybvadskole.dk, hvor der vil være fotos og reportager fra projektet.

projektfoto1_600x400


Tegning fra Sæby på 5.000 vandflasker

$
0
0

Vandflaske_ Forsyningen 600x250Mandag den 24. marts kl. 8.15 blev årets motiv på drikkedunken fra Frederikshavn Forsyning A/S afsløret. Det er i år 5. gang Forsyningen laver en vandflaske med en ny børnetegning på.

Det er som sædvanligt hemmeligt, hvem der vinder, og det bliver først afsløret på dagen.

Hanne Lauritsen fra Forsyningen fortæller, at hun ikke er i tvivl om, at motivet på vandflasken, er to børn der er til gymnastik, så mon ikke også vinderen har tilknytning til gymnastikken.

Den heldige vinder blev:
Celine, som går i 2c på Sæbygårdskolen.  Hun blev meget overrasket, da hun fik den glædelige nyhed og fik overrakt et gavekort til sin klasse.

Motivet på dette års vandflaske på 5.000 vandflasker, vil altså være med to børn, der er til gymnastik. Klassen fik et gavekort på 1.000 kr., og det kan 2c på Sæbygårdskolen så takke Celine for.

Nu er det spændende at se, hvad pengene skal bruges til.

IMG_7243 IMG_7219 IMG_7160 IMG_7148 IMG_7145 IMG_7140

Rodfrugternes dag på Pedersholt ved Dybvad

$
0
0

Rodfrugt_600x250Foråret er en travl tid, også hos den økologiske Gårdbutik ZENAS-Pedersholt. Årets afgrøder skal planlægges, jorden skal pløjes, fræses eller bearbejdes på anden måde, og der skal sås afgrøder for den kommende sæson. Træer, buske og planter skal efterses og drivhuset skal klargøres.

”Samtidig skal vi have ryddet op i de afgrøder, vi høstede i efteråret”, siger Frank Zenas. ”De er flittigt blevet brugt her på Pedersholt, idet vi selv lever en hel del af vegetarisk mad foruden det økologiske kød, vi selv producerer. Vi har stadig en hel del gulerødder, pastinakker, persillerod, rødbeder, porrer og jordskokker tilbage, og derfor vil vi gerne indbyde til et kulinarisk arrangement her sidst på måneden:

Rodfrugternes Dag den 30. marts fra kl. 10 – 17 i teltet på gårdspladsen.

”Rodfrugter hører nok mest hjemme i gastronomien i efteråret og vinteren, men det er ikke så let at styre et sådan arrangement om vinteren, så derfor har vi valgt det tidlige forår, hvor vi alligevel skal til at rydde op i resterne og så nye afgrøder”, siger Frank Zenas. ”Historisk komme rodfrugterne til Danmark i løbet af 1500-tallet, hvor Christian II kom til Holland og blev så begejstret for dyrkningen af jorden der, at han tog nogle hollændere med sig til Amager, hvor de slog sig ned og begyndte at dyrke gulerødder, persillerod, pastinak og knoldselleri, – rodfrugter vi jo nu betragter som pæredanske.”

Rodfrugternes Dag på Pedersholt vil byde på en gastronomisk oplevelse med talrige smagsprøver på økologiske produkter, retter og andet med rodfrugterne som de absolutte hovedpersoner.

”Det vil dreje sig om vore egne økologiske produkter”, siger Frank Zenas. ”Fx forskellige vegetariske smørepålæg eller rodfrugtchips, som vi også har med en variant med lakridssmag. Også urtesennep er et af vore egne produkter, hvor persillerod er en af ingredienserne. På grund af de mange smagsprøver m.v. tager vi en lille entré til arrangementet, nemlig 30. kr. for voksne.

Til gengæld får man så også en dejlig oplevelse med sig hjem, for uden smagsprøverne i teltet, bliver der et lille foredrag om rodfrugterne og en lille markvandring på Pedersholt, hvis man skulle have lyst til det. Her vil Frank Zenas vise rundt og komme ind på de planter og træer, som anvendes i fødevareproduktionen på Pedersholt. Og man kan smutte en tur ind i gårdbutikken, hvor alle de økologiske produkter er på lager.

Frank Zenas slutter med at nævne en af de rodfrugter, der vil være mange smagsprøver på: nemlig jordskokken. Jordskokken har med sin fine nøddeagtige smag for alvor gjort sit indtog som fast ingrediens i køkkener og på spiseborde over hele landet. I de sidste fire år er der sket en sand eksplosion i salget af den lille rodfrugt. ”Vi har dyrket den i nogle år og bliver mere og mere glade for den.  Så kom forbi og smag jordskoksuppe og jordskokcreme og meget mere”.

 

Hjertestarter nummer to til Lyngså…

$
0
0

IMG_5938_600x250I forbindelse med Lyngså Boldklubs generalforsamling fredag 21. marts, blev det officielt, at boldklubben opstiller hjertestarter nummer to i byen.

Bestyrelsen i boldklubben tog initiativ til at gennemføre et hjertestarterkursus i boldklubbens klubhus i samarbejde med Dansk Boldspils Unions Jyllandsafdeling. Desværre deltog der ikke ret mange i kurset, der egentlig var tiltænkt sportsfolk, men de få der deltog, fik alle bevis på, de havde gennemført kurset.

Den kommende formand i Lyngså Boldklub, Ib Thomsen, siger.

- Vi fandt de 3.200 – kroner, som hjertestarteren kostede gennem DBU Jylland, men de 8.000 – kroner som det koster at installere en hjertestarter i et skab udenfor på klubhuset, kan vi ikke finde. Vi har simpelthen ikke pengene. Et sådant apparat tåler ikke frost, så derfor har vi foreløbig monteret den på væggen i klubhuset i gangen under en trappe, der fører op til motionsrummet. Selvfølgelig skal alle have adgang til starteren, hvis situationen opstår, men så er der ikke andet at gøre end at smadre en rude, men forhåbentligt bliver det ikke nødvendigt. siger Ib Thomsen.

For et par år siden var adskillige Lyngsåborgere på hjertestarterkursus, der blev gennemført på byens Værested. Efter en ihærdig indsats fra tre beboere, Mette Hardam, Lene Nørgaard og Britta Siewertsen lykkedes det at indsamle så mange penge, at der blev monteret en hjertestarter i et skab, på den udvendige mur af Værestedet.

Den lille landsby med 252 indbyggere er nu på forkant med udviklingen – i hvert fald hvad hjertestartere angår.

IMG_5942_600x400

Påskeoptakt – Ogelkoncert i Sæby kirke

$
0
0

Saeby kirke_600x250Der venter lytterne en stor oplevelse, når Sæby kirke onsdag den 2. april kl. 19.30 åbner dørene for en musikalsk påskeoptakt, nemlig en orgelkoncert, hvor kirken får besøg af den tysk/ungarske organist og professor Zsolt Gárdonyi, der ligeledes er en kendt komponist af kirkemusik.

Zsolt Gárdonyi er ud af en ungarsk musikerfamilie, således er hans far, Zoltan Gárdonyi også en kendt komponist, og ved orgelaftenen i Sæby vil Zsolt Gárdonyi spille musik både af sin far, og musik, som han selv har komponeret.

Således kan man høre en dansk førsteopførelse af værket “Kristi syv ord på Korset”, hvor sognepræst Keld Skovgård vil læse de bibeltekster, der knytter sig til de enkelte satser i Zsolt Gárdonyis komposition.

Gárdonyi-familiens musik bliver sat sammen med musik af Johann Sebastian Bach, således kan man høre det berømte Præludium og Fuga i h-moll samt et antal orgelkoraler, der knytter sig til påsken. Det er en stor glæde, at professor Gárdonyi gæster Sæby kirke med sin orgelmusik, der er modernistisk, men ikke piner tilhørernes ører.

 

Skjold sætter pris på unge talenter

$
0
0

Skiold_talentpris_600x250Med indstiftelse af ”Nordjyske Banks Talentpris” håber Skjold at sætte endnu mere fart i klubbens talentarbejde.  Prisen uddeles første gang til sommer.

Jyllandsserie-holdet er klubbens ansigt og stolthed, men Skjolds formand Asger Mortensen er mindst lige så stolt af klubbens store ungdomsafdeling og det arbejde, der foregår her. Af de 500 aktive medlemmer i Skjold er de 400 børn og unge.

”For en amatørfodboldklub som Skjold er ungdomsarbejdet helt afgørende. Vi kan ikke ”købe” stjernespillere, men må skabe dem selv af vores egen talentmasse. Og det har vi god succes med. I efteråret havde vi den helt enestående oplevelse at se tre hold rykke op samme weekend, og vi har to hold, der blev danske mestre i futsal”, siger Asger Mortensen og fortsætter:

”Forudsætningen for, at vi kan udvikle nye talenter til førsteholdet, er, at vi har en ungdomsafdeling, der kan tiltrække mange fodbolddrenge og -piger. En klub, hvor de synes, det er sjovt at komme. En klub med spændende aktiviteter og en god stemning. Klubbens ledere skal så være dygtige til at spotte de naturlige talenter blandt børnene og tilskynde dem til at udvikle talentet yderligere. Det kan den ny pris være med til. Prisen vil nemlig blive uddelt til en ungdomsspiller, der ud over et tydeligt talent også er flittig med sin træning og en god kammerat på holdet. For de tre ting hører sammen”.

Talentprisen er en del af Skjolds sponsoraftale med Nordjyske Bank, og er netop blevet forlænget for to år. Et sponsorat, der giver Skjold mulighed for både at være med i Jyllandsserien og udvikle en stor ungdomsafdeling med mange nye talenter.

”I banken synes vi også, vi får meget den anden vej. Først og fremmest synlighed i lokalsamfundet i kraft af vores logo på spilledragter, træningstøj og stadionskilte, men også i form at et godt samarbejde, hvor frivillige fra Skjold hjælper til ved vores arrangementer, fx Skovens Dag og Open by Night på Torvet. Både klubben og banken drives på sunde værdier, og vi er glade for sponsoraftalen. Det er et af vores større sponsorater, men også et af de bedste”, fastslår områdedirektør Torben Schioldan.

 

Viewing all 16100 articles
Browse latest View live