Quantcast
Channel: Henrik Christensen (web-redaktør) – SaebyAvis.dk – lokale nyheder fra Sæby
Viewing all 15986 articles
Browse latest View live

Ny retning for 10. klassecentrets arbejde

$
0
0

Børne- og Ungdomsudvalget skal på udvalgets kommende møde tirsdag den 3. april drøfte en ny retning for 10. klassecentrets arbejde.
Det “gamle” Børne- og Ungdomsudvalg besluttede på møde den 7. september 2017 en ny retning for kommunens 10.klassecenter og anmodede om, at centret i foråret 2018 ville fremlægge handleplan for centrets arbejde med den nye retning. Dette sker nu. Centret er nu fysisk placeret på handelsskolen i Frederikshavn.
Den nye retning skal sikre, at 10. klassecentret fremover sikrer fokus på at fastholde og fortsat udvikle samarbejdet med kommunens ungdomsuddannelsesinstitutioner – fx ved at inddrage disse aktivt i undervisning, der kræver adgang til faglokaler, der ikke er til stede på lokaliteten på Handelsskolen.
Man skal endvidere fortsætte og udvikle samarbejdet med bl.a. ungdomsskole, produktionsskole og Tranåsskolen (i Sæby) omkring de elever, der har særlige behov for hjælp og uddannelsestilrettelæggelse for at understøtte, at alle/flest muligt bliver i stand til at gennemføre en ungdomsuddannelse.
Det indgår også, at man vil fortsætte og udvikle samarbejdet med ungdommens uddannelsesvejledning (UU), hvor vejledningen til eleverne i folkeskolen i videst mulig omfang skal pege dem til den rigtige ungdomsuddannelse fra begyndelsen.
Der peges på samarbejde med Center for Familie, idet det må forventes, at den ændrede indsats i centret også kan påvirke elevgrundlag og -sammensætning for 10. klassecentret.
Endelig foreslås det, at 10 kl.-centret også i fremtiden skal være et attraktivt tilbud, der kan fastholde og udvikle de elever, der ikke kan gennemføre en ungdomsuddannelse straks efter grundskolen, uden at 10. kl.-centret udvikles til at tiltrække elevgrupper, der kan påbegynde en ungdomsuddannelse umiddelbart efter 9. klasse.

Forskellige tiltag
10. kl.-centret har siden beslutningen om den nye retning arbejdet aktivt med at efterleve retningens anbefalinger. Det har bl.a. betydet, at centret har gennemført og planlagt møder med de respektive ungdomsuddannelser, folkeskolens udskoling, UU, Center for Familie, Produktionsskolen, erhvervsplaymakeren, VUC samt elever og lærere fra 10. klasse.
Processen har foreløbigt mundet ud i, at 10.klassecentret i forhold til samarbejdet med ungdomsuddannelsesinstitutionerne har
” ændret i sit tilbud af blokfag, så der er større fokus på erhvervsrettede linjer end bogligt orienterede
” aftalt samarbejde om at gennemføre idrætsundervisning på Frederikshavn Gymnasium samt samarbejde om indhold
” aftalt samarbejde om at gennemføre naturfags- og science-undervisning på Frederikshavn Gymnasium samt samarbejde om indhold
” aftalt samarbejde med Frederikshavn Handelsskole om undervisningen på international linje
” aftalt samarbejde med EUC Nord, eventteknikeruddannelsen, handelsskole og gymnasium om undervisningen i mediefag
” fastholdt samarbejdet med SOSU Nord om undervisning på sosu-linjen
” fastholdt samarbejdet med handelsskolen om butik, handel og kontorlinjen
” indledt drøftelser med sportscollege om et samarbejde omkring undervisningen i idræt
” styrket samarbejdet med handelsskolen om vejledningsopgaver til valg af ungdomsuddannelse
” tilbudt samarbejde om afholdelse af fagcafeer (fx prøveforberedelse, tosprogs indsats, lektier og faglige indsatsområder)

Parat til nye rammer
I forhold til ungdomsskole, produktionsskole og Tranåsskolen er der sat fokus på ændringerne omkring produktionsskolen og VUC i forhold til ny forberedende grunduddannelse, så man kan være parat til at fortsætte samarbejder inden for de nye rammer, hvor det vil være givende. Der er iværksat nye aktiviteter som opstart til 10. kl. sammen med ungdomsskolen, der er etableret team-besøg hos hinanden (10. kl. ungdomsskole, produktionsskole) for at øge kendskabet til hinandens styrker løbende, og der er afholdt temadag sammen med Tranåsskolens undervisere om dansk og matematik. Endvidere har Ungdomsskolen planlagt at udforme understøttende forløb, som indeholder 10. klasselæreres kompetence og konsulentvirksomhed.

UU og Center for Familie
I forhold til Ungdommens Uddannelsesvejledning (UU) ønskes fastholdt et tæt samarbejde med UU-vejlederne, der har fået fast træffetid på 10. klassecentret, ligesom der indledes et tættere samarbejde med erhvervsplaymakeren.
Sammen med UU fastholdes fokus på, at guide de elever, som har et behov derfor, til 10. klassecentret.
I forhold til Center for Familie vil man indføre Familien i Centrum på 10. klassecentret. Der er planlagt faste møder med psykolog. Der bliver deltagelse i “fremtidsmøder” sammen med ungeenheden om overgangen fra ung til voksenområdet.
Endelig vil man være klar til at modtage de elever, der vælger 10. klassecentret som en ressource, hvor eleverne kan spejle sig i hinanden.
10. klassecentret forventer at fortsætte og udbygge disse samarbejder og er opmærksom på løbende at tilpasse samarbejdet med sine omgivende samarbejdspartnere i takt med såvel egen som deres udvikling og rammevilkår – herunder et samarbejde med Center for Arbejdsmarked og Center for Børn og Skole i forbindelse med oprettelsen af Forberedende Grunduddannelse.
Børne-, skole- og arbejdsmarkedsdirektøren anbefaler Børne- og Ungdomsudvalget at godkende 10. kl.-centrets redegørelse.

Tekst af Per Rye


Skorstensbrand i Dybvad onsdag aften

$
0
0

Nordjyllands Beredskab måtte onsdag aften rykke ud til en ejendom på Donstedvej i Dybvad.

Meldingen lød på skorstensbrand og ved ankomst til adressen, var der ingen tvivl om, at dette også var tilfældet. Gnister stod ovenud på den 6 meter høje skorsten, der tydeligvis var stoppet af sod inde i kærnen.

Falckfolkene fra Sæby måtte derfor rekvirere stige assistance fra kollegaerne i Frederikshavn, så skorstenen kunne blive renset og fejet fra toppen ved fælles hjælp.

Efter en god times arbejde på stedet blev der budt på kaffe og lidt til den søde tand, inden brandfolkene igen kunne returnere til stationerne i Sæby og Frederikshavn.

Påsken igennem er der hold på vagt, så skulle uheldet være ude, er hjælpen nær.

Foto: Henrik Pedersen Foto: Henrik Pedersen Foto: Henrik Pedersen Foto: Henrik Pedersen

Nu skal Danmarks sjoveste legeplads kåres

$
0
0

De danske børn bruger over dobbelt så meget tid indenfor, som deres forældre gjorde, da de var børn. Det kan skyldes mange ting. Eksempelvis mere tid foran diverse skærme. Men det kan også være, at de slet ikke ved, hvor sjovt det kan være at lege udenfor. Derfor skal danskerne nu være med til at kåre Danmarks sjoveste legeplads. Kåringen er et samarbejde mellem Bio-tex og legeaftale-appen GoLittle.

De fleste forældre kan huske, at man mødtes med sine kammerater på gader, stræder, boldbaner og legepladser. Men det ser man ikke så meget mere. I dag leger børn i langt højere grad indenfor, og ofte får tablets, tv, computere og andre skærm-enheder skylden for, at børnene ikke kommer ud i den friske luft. Det er ærgerligt, da udendørsleg stimulerer indlæring og sociale kompetencer, og det vil Bio-tex i samarbejde med legeaftale-appen GoLittle gerne bakke op om. Målet er at finde Danmarks sjoveste legeplads med hjælp fra børn og voksne over hele landet.

–  Vi kan desværre se, at børn i langt mindre grad end tidligere leger udenfor. Det er en skam, for børn skal ud at lege og få skidt på tøjet. Det er både sundt og styrker deres motorik, indlæringsevne og sociale kompetencer. Med den her konkurrence vil vi gerne opfordre til at sætte børnene fri og vise, at der findes mange gode og sjove legepladser rundt om i landet, hvor børnene kan folde sig ud, fortæller Lasse Hartvig, Brand Manager i Bio-tex.

Jagten på danskernes lokale favoritter
– GoLittle har som målsætning at få flere børn op af sofaen og ud at lege – sammen. Derfor er det oplagt at kåre Danmarks bedste legeplads, som er det perfekte samlingssted for både børn og forældre. Jeg håber, at GoLittle med kåringen af Danmarks sjoveste legeplads kan være med til, at flere børn får luft i håret, røde kinder og græs på knæene sammen med deres kammerater. Så har vi fuld tillid til, at Bio-tex tager sig af det beskidte arbejde og gør ungernes tøj rent efterfølgende, siger Morten Resen, der er stifter af GoLittle.

Med visionen om at få flere børn ud at lege er Bio-tex gået sammen med GoLittle om at kåre Danmarks sjoveste legeplads. Men det bliver danskerne, der kommer til at spille den afgørende rolle for at finde den helt rette legeplads. De skal nemlig sende deres bud på den sjoveste legeplads i netop deres lokalområde.

Herefter vil én legeplads fra hver af landets fem regioner blive nomineret til finalen, hvor Morten Resen sammen med en gruppe børn tager rundt i landet og afprøver legepladserne. Sammen afgør de, hvilken der får æren af at blive kaldt Danmarks sjoveste legeplads 2018. Blandt alle de indsendte bud bliver der trukket lod om adskillige præmier, hvor hovedpræmien er et Jungle Gym legetårn. Hver uge bliver der trukket lod om et års forbrug af Bio-tex produkter.

For at deltage i konkurrencen skal du blot indsende et billede eller en beskrivelse af din favorit legeplads, uploade det på www.snavsergodt.dk og gøre det klart, hvorfor lige nøjagtig dén legeplads er Danmarks sjoveste. Du kan indsende dine favoritter indtil den 6. maj.

 

Ugens bolig fra EDC Jensen & Riise

$
0
0

Fint hus med god planløsning indrettet med soveværelse og 2 værelser – bemærk også billig fjernvarme!

Velindrettet etplans villa beliggende i den nordlige del af Sæby i skønne omgivelser nær skov og strand. Et børnevenligt og skønt område, hvor skolebussen også fragter skolebørnene trygt hjem.

Velkommen til denne præsentable villa med flot indkørsel til carport placeret tæt ved husets indgang. Godt bryggers med adgang til husets køkken med god spiseplads til familiens hverdag. Flot lys stue med god plads og udgang til terrasse. I stuen er der flotte gulve og hvidmalede lofter. I denne ende af huset er der også indrettet et soveværelse med skydeskabe.

Den anden ende af huset er også regulært indrettet med gangareal med adgang til 2 skønne værelser også med skydeskabe og pænt badeværelse med såvel karbad som brusebad.

Til villaen er der anlagt nem have mod vest udlagt i græs.

Bemærk det lave fjernvarmeforbrug…..

Se ugens bolig her 

Adresse: Boelsmindevej 242, 9300 Sæby
Mægler: Lars Jensen
Sagsnr. 93004658
Type: Villa
Boligareal: 100 m2
Grundareal: 744 m2
Rum: 4
Værelser: 3
Antal plan: 1
Byggeår: 1978
Energimærke: D
Pris: 1.148.000
Ejerudgifter: 1.664

2 3 1 4

Bedre sortering for færre penge…

$
0
0

Fra 1. oktober skal alle i villaer og rækkehuse i Frederikshavn Kommune sortere madaffald fra. Kartoffelskræller, kaffefiltre, fiskeskrog og andet madaffald bliver omdannet til biogas, så energien i det grønne affald er godt udnyttet.

Den nye sortering er bedre for miljøet, og samtidig sparer husejerne penge. Affaldsgebyret falder med ca.150 kr. om året, fordi vi går fra ugetømning til 14-dages tømning. Det betyder også mindre kørsel og med skraldebiler på de små villaveje og dermed mindre udslip af CO2.

Hver husstand får som udgangspunkt en 240 liters beholder med to rum. Det ene er til madaffald og det andet til restaffald. Når skraldemanden tømmer spanden, kommer de to typer affald i hvert sit rum i skraldebilen. Derved er vi sikre på, at madaffaldet kommer til behandling, så det kan bruges i et biogasanlæg.

Husstande med ekstra meget affald kan vælge en anden type beholder, og man kan købe ekstra tømninger.

Sådan gør vi
Det er en stor opgave at skifte 26.000 affaldsstativer ud med nye beholdere. Det kan ikke lade sig gøre på få dage, så fra starten af september starter vi med at køre de nye beholdere ud. Hver beholder er lukket til med en banderole, hvor der står, at den nye beholder først skal bruges fra 1. oktober.
Med den nye beholder følger en køkkenspand og grønne poser til madaffald.

Information
Med beholderen følger informationsmateriale, hvori Forsyningen fortæller om sorteringen, og at Forsyningen gør en stor indsats for at hjælpe med at komme godt i gang med den nye sortering.

– Vi fortæller om den nye sortering på forsyningen.dk, på genbrugspladserne og andre steder, hvor vi møder folk. Allerede nu får vi mange henvendelser på telefon, og det er vi glade for, oplyser Tore Vedelsdal, der er direktør i Frederikshavn Forsyning med ansvar for affaldsområdet.

Her i foråret holder Forsyningen offentlige arrangementer for borgerne i Skagen, Frederikshavn og Sæby. Her viser affaldsfolkene det udstyr frem, som husejerne får, og fortæller om alt det praktiske med den nye ordning. Og de er klar til at svare på spørgsmål.

Konflikt vil lukke Undervisnings-ministeriets IT-systemer

$
0
0

I forbindelse med de nuværende overenskomstforhandlinger (OK18) er Undervisningsministeriet omfattet af en eventuel strejke, såfremt denne skulle blive en realitet fra 4. april 2018. Herudover er Undervisningsministeriet – ligesom en meget stor del af undervisningssektoren – omfattet af en eventuel efterfølgende lockout fra 10. april 2018.

Det kommer til at betyde, at der ikke vil være adgang til Undervisningsministeriets IT-systemer under en eventuel konflikt.

Styrelsen for It og Læring (STIL) under Undervisningsministeriet driver en lang række IT-systemer i undervisningssektoren, bl.a. UNI-Login, Optagelse.dk, test- og prøvesystemer samt administrative systemer for erhvervsskolerne.

I tilfælde af, at konflikten bliver en realitet, vil en stor del af medarbejderne i STIL være omfattet allerede fra konfliktens første dag. Statens IT, som varetager serverdriften af Undervisningsministeriet IT-systemer, er også udtaget til konflikten.

Af ministeriets hjemmeside fremgår det, at uden de nødvendige ressourcer i STIL og hos Statens IT kan der ikke gennemføres de nødvendige løbende kontroller og opfølgninger på IT-systemerne.

Af sikkerhedsmæssige årsager er STIL derfor nødsaget til at lukke alle Undervisningsministeriets IT-systemer under en konflikt!

Skulle en konflikt blive en realitet fra den 4. april 2018, vil STIL blive nødsaget til at påbegynde en såkaldt kontrolleret nedlukning af IT-systemerne fra den 3. april 2018.

Det gælder i alt 53 forskellige IT-sider, bl.a. databank, EGU-portalen, eksamensdatabasen, den koordinerede tilmelding, netprøver til gymnasier, optagelse.dk, ordblindetests, praktikpoprtalen, SkoleKom samt Uddannelsesguiden.

En lukning af systemerne betyder, at det ikke vil være muligt for brugerne at få adgang til IT-systemerne i konfliktperioden. Der vil derudover være lukket for support og vejledning hos STIL i en eventuel konfliktperiode.

Efter afslutningen af en eventuel konflikt vil STIL genåbne IT-systemerne hurtigst muligt. Det må dog forventes, at der vil gå nogle dage, inden alle systemer kører igen.

”STIL beklager meget de gener, som en nedlukning og den efterfølgende genåbning vil påføre brugerne af Undervisningsministeriets IT-systemer,” hedder det på styrelsens hjemmeside.

Undervisningsministeriets hjemmesider vil dog kunne tilgås under en eventuel konflikt.

 

 

Link til samlet oversigt over de 53 IT-systemer i Undervisninmgsministeriet, som en eventuel konflikt lukkes:

https://www.stil.dk/aktuelt/stil/2018/marts/180322-ok18

 

 

Tekst af Per Rye

 

Ny app guider turister til økologiske spisesteder

$
0
0

Fødevarestyrelsen sætter strøm på markedsføringen af spisesteder med Det Økologiske Spisemærke.

Fødevarestyrelsen og VisitDenmark har sammen udviklet app’en ’Økologiske Spisesteder’. Den nye app skal gøre det let for turister at finde vej til danske caféer, restauranter og hoteller med Det Økologiske Spisemærke.

En af årsagerne til den nye fællessatsning er, at en undersøgelse fra VisitDanmark viser, at næsten halvdelen af de udenlandske turister nævner gode danske spisesteder som en af grundene til at de rejser til Danmark.

”Vi vil gerne sætte endnu mere strøm på markedsføringen af økologiske spisesteder, der kobler gastronomi med dyrevelfærd og hensyn til miljø og natur. Jeg er overbevist om, at både danskerne og vores gæster fra udlandet, vil sætte stor pris på den nye guide til økologiske måltider i Danmark”, siger innovations- og vækstdirektør i Fødevarestyrelsen,  Per K. Christiansen.

Interessen for Fødevarestyrelsens Økologiske Spisemærke er vokset markant de senere år. Der er således flere end 2.400 spisesteder, blandt andet kantiner og offentlige institutioner, der har mærket i enten guld, sølv eller bronze. Hoteller, restauranter og caféer står for cirka ti procent af samtlige spisemærker. Her er der det seneste år registreret 60 procent flere økologiske spisemærker.

Foreløbig kan man finde cirka 150 økologiske hoteller, restauranter og caféer på app’en – et antal Fødevarestyrelsen forventer stiger de kommende år.

Find app’en
App’en ’Økologiske Spisesteder’ kan findes i App Store og på Google Play.

Det Økologiske Spisemærke dokumenterer, hvor stor en andel af virksomhedens råvarer, der er økologiske og dermed tager særlige hensyn til natur, miljø og dyrevelfærd.

Guld = 90-100 procent økologi. Sølv = 60-90 procent økologi. Bronze = 30-60 procent økologi.

Hoteller, restauranter og caféer stod i 2016 for 26 procent af det samlede økologiske salg i food service, svarende til mere end 500 mio. kr. Det var en markant fremgang på 40 pct. i forhold til 2015.

Ugens bolig fra Nybolig Sæby…

$
0
0

Særdeles flot villa med fantastisk beliggenhed i sydbyen!

Sæbys sydlige bydel er et attraktivt kvarter at bo i, her er der både godt naboskab og børn at lege med i kvarteret. Området har bestemt noget at byde på, her er et rigtig godt stisystem, som kan føre jer trygt omkring på enten gåturen eller cyklen. På kort tid kan man komme til Sæby Syd Skolen, SFO, Børnehaven på Brolæggervej samt diverse fritidsaktiviteter i Nordjyllandshallen. Der er cykelsti ned til byen med handlemuligheder og de gode spisesteder. Er man mere til den friske natur, så er der gå afstand til Kattegat og Gybels Plantage samt Hundeskoven.

Lad os tage en tur ind af Vævervej – en fredelig lukket villavej omgivet at grønne områder.

Lad os kigge indenfor i denne skønne villa. Først har vi en lys entré med hvide klinker og skabsarrangement. Åbent lyst køkken-alrum i hvidt design og træbordplade – tidsløst design. I køkkenet er der åbnet til stuen med halvmur. Straks fornemmes det at alrummet og stuen er villaens centrale rum og man ønsker at bruge mange timer her. I stuen er der plankegulv og brændeovn, dejligt store vinduer, hvorfra det er muligt at nyde synet af skoven og haven. – fra stuen er der udgang til den overdækkede terrasse. Fra stuen er der fordelingsgang ned til et soveværelse og tre gode værelser. Derudover er der 2 badeværelser hvor det ene er med flotte hvide elementer og bruseniche. Det andet badeværelse er med hvide flotte elementer, bruseniche og sauna. Der er loft til kip i hele huset.

En utrolig velholdt villa med rigtig god ruminddeling uden spildplads. – Det kan blive Jeres, alt I skal gøre er at ringe på tlf. 98 40 12 00 og aftale tid for en fremvisning.

Se ugens bolig : https://www.nybolig.dk/villa/9300/vaevervej/105085/932151

Sag nr.: 932151
Kontant pris: kr. 2.398.000,-
Udbetaling: kr. 120.000,-
Ejerudgift pr. md.: kr. 2.153,-
Brutto/netto ekskl. ejerudgift: kr. 10.913,-/9.089,-
Bolig areal: 150 m2
Grund: 983 m2
Stue/vær.: 1/4
Opført: 1987
Energimærke: C

4 3 2 5 1

Uheld og skader – juraen hjælper dig trygt videre

$
0
0

Tirsdag den 10. april kl. 19.30 kan du møde advokaterne Henrik Uhrenholt og Marianne Fruensgaard på Frederikshavn Bibliotek, hvor de gennemgår dine rettigheder og fortæller om de faldgruber, der kan opstå, når du er kommet til skade.

Når du er kommet til skade, melder der sig en række spørgsmål:

  • Bliver jeg rask?
  • Kan jeg beholde mit arbejde?
  • Får jeg råd til at leve, som jeg gjorde før?
  • Hvordan fastsætter man mén-graden?

Det er nogle af de spørgsmål, som eksperterne kan svare på, når de gennemgår dine rettigheder og fortæller om de situationer, du kan komme ud for, når du er kommet til skade.

Forsikringsselskaberne rådgiver ikke om dine samlede muligheder for at få udbetalt erstatning og forsikringsydelser. Den tilskadekomne og forsikringsselskabet har i princippet modsatrettede interesser.

Mange får desværre først øjnene op for de juridiske udfordringer, de møder i hverdagen, når det er for sent. Derfor har vi allieret os med eksperter, så vi sammen kan tage den svære, men nødvendige snak for at få fremtiden sikret bedst muligt – også juridisk.

Hverdagsjura er arrangeret i samarbejde med Advokatfirmaet HjulmandKaptain.

Tilmelding

Der er fri entré til arrangementet, men det er nødvendigt, at du tilmelder dig på bibl.frederikshavn.dk.

Frederikshavn Kommune får ny hjemmeside

$
0
0

Onsdag den 4. april får hjemmesiden nyt design og indhold.

Stilren og enkel
Designet er strømlinet – fokus er på, at du hurtigt finder svar på dine spørgsmål. Du kan søge i det store søgefelt foroven eller navigere rundt på hjemmesiden. Brug de fire knapper på forsiden eller brug den såkaldte “burger-menu”: Den mørkeblå knap med de tre vandrette streger efterfulgt af “Menu” øverst til venstre.

Betjen dig selv
Som kommune vil vi gerne gøre det let for dig at skrive dit barn op til dagpleje, vuggestue og børnehave, booke tid til at få lavet pas eller booke et møde med en byggesagsbehandler.

Vi stiller mere end 70 forskellige selvbetjeningsløsninger til rådighed, og som noget nyt har vi en lang række digitale formularer, du kan udfylde og indsende elektronisk. Vi håber, du oplever mulighederne som en god service.

Har du spørgsmål, er du altid velkommen til at kontakte Den Digitale Hotline, som over telefonen kan hjælpe dig med at bruge selvbetjeningsmulighederne. I den mørkegrå faktaboks, kan du se, hvornår du kan ringe til Den Digitale Hotline.

Vi fortæller omverdenen, hvad vi kan byde på
Vi har brug for ny arbejdskraft på havnene og i andre lokale virksomheder. Derfor vil vi meget gerne, at flere får øjnene op for alle vores kvaliteter. Her er gode jobs, et utal af spændende fritidsmuligheder og kulturtilbud. Oven i købet kan man bo til en rimelig pris tæt på noget af Danmarks smukkeste natur.

Vi bor et sted, hvor mange gerne vil holde ferie. Vi inviterer til, at endnu flere kan bo i vores kommune hele året rundt. Derfor har hjemmesiden bevidst sat fokus på et godt sted at bo. Bor du her allerede, kan du stadig finde inspiration, og forhåbentlig får vi vakt interessen for, at flere bliver en del af vores lokalområde og fællesskab.

image001Har du haft abonnement?
Teknisk kan vi desværre ikke overføre gamle abonnementer til den nye løsning. Men du kan stadig tegne abonnement og få en nyhedsmail fra kommunen to gange om ugen.

Abonnement på politiske dagsordner og referater
Du kan også få mail, når en ny dagsorden eller et nyt referat bliver udgivet. Læs mere på den nye hjemmeside

Mulighederne for abonnement udvides
Fra den 4. maj kan du tegne abonnement på de enkelte sider – f.eks. siden med byrådets dagsordner og referater men også andre typer af sider.

Når der er nyt på en side, du abonnerer på, får du en mail, når sidens indhold er ændret.

Nyhedsbreve fra kommunen
Du kan abonnere på kommunens nyhedsbrev, der udsendes tirsdag og fredag kl. 17.

I starten vil nyhedsbrevet være ens for alle, men her arbejder vi på, at du får mulighed for at tegne et mere detaljeret abonnement. Det vil være ud fra forskellige emner og ud fra postnumre i kommunen. Vil du f.eks. have besked, når der er høringer i dit postnummer, får du kun et nyhedsbrev, når det er tilfældet.

Den udvidede abonnementsfunktion forventer vi er på plads i slutningen af maj/begyndelsen af juni.

Sæby Modelflyveklub udstiller i Manegen

$
0
0

Sæby Modelflyveklub inviterer til modelflyveudstilling i MANEGEN søndag den 8. april i tidsrummet fra kl.10 til kl.14.

Drømmer du også om at kunne flyve, så er modelflyvning lige noget for dig.

Modelflyvning er en skøn blanding af teknik, naturoplevelser, spænding, rigtigt godt kammeratskab, sammenhold, god mad, og er en billig hobby at komme i gang med. Kom og se de mange flotte fly og hør om den fantastiske hobby.

Der bliver mulighed for at se modelfly og udstyr i alle afskygninger. Lige fra bittesmå flyvemaskiner til skala fly med vingespænd på 6 meter. Det nye sort inden for flyvning er droner, og der bliver mulighed for at se forskellige typer.

Klubbens medlemmer er klar til at vise deres udstyr frem, og fortælle om glæden og alle mulighederne inden for modelflyvning. Du kan få råd og vejledning til, hvordan netop du kan komme i gang med modelflyvning og information om, hvad det koster.

Du kan også selv prøve kræfter med modelflyvning på klubbens modelflyvesimulator.

Alle er velkomne, og der er fri entré. Klubben giver lidt kaffe og kage.

Flyvning3 copy Flyvning2 copy

Flere unge vælger en erhvervsuddannelse

$
0
0

Nordjylland er den region, hvor flest unge vælger en erhvervsuddannelse. Her er søgningen er steget med 2 procentpoint til 24,4 %. Dermed nærmer regionen sig som den eneste det nationale mål på 25 % i 2020.

Fremgangen i Nordjylland kan bl.a. forklares med afholdelsen af Danmarksmesterskabet i Skills i Aalborg, der fandt sted i januar sidste år med støtte fra Region Nordjylland og havde over 50.000 besøgende. Region Nordjylland har desuden taget initiativ til en samlet indsats på tværs af alle regionens erhvervsskoler, der skal nå ud til over 3.000 folkeskoleelever.

”Kurven er knækket, og flere unge i alle regioner vælger en erhvervsuddannelse direkte efter folkeskolen. Det er godt nyt, men det løser langtfra virksomhedernes behov for faglært arbejdskraft,” lyder det fra Danske Regioner.

I 2018 søgte 19,4 % af afgangseleverne ind på en erhvervsuddannelse direkte efter 9. og 10. klasse. Det svarer til en fremgang på 557 elever. Fremgangen afspejler dog regionale forskelle i de unges uddannelsespræferencer. Mens 2 ud af 3 af de ekstra elever bor i Midt- eller Nordjylland, er kun 24 flere er startet på en erhvervsuddannelse i Syddanmark. Kun 13,2 procent af de unge i hovedstadsområdet har valgt en erhvervsuddannelse.

Stadig lang vej mod målet
Den nyvalgte formand i Danske Regioner, Stephanie Lose (V), glæder sig over, at det har været muligt at knække den negative udvikling, der har været i en årrække. Der er dog stadig lang vej i mål, hvis virksomheder over hele Danmark skal have den faglærte arbejdskraft, de har brug for.
”Det er dejligt, at flere unge har fået øjnene op for erhvervsuddannelsernes mange muligheder for at bruge både hænder og hoved,” lyder det fra Stephanie Lose.

”Men at godt 550 – eller knap et procentpoint – flere unge vil starte på en erhvervsuddannelse, er desværre langt fra nok, når der frem mod 2040 hvert år vil være op mod 12.000 faglærte, der forlader arbejdsmarkedet. Det kan blive en kæmpe vækstbarriere for virksomheder i hele Danmark.”
Regionerne arbejder derfor fortsat på at flere unge vælger en erhvervsuddannelse samt efter- og videreuddannelse på det faglærte område.
”Vi må ikke hvile på laurbærrene. Alle folkeskoleelever skal møde erhvervsuddannelserne langt mere i løbet af deres skoletid. Frafaldet på erhvervsuddannelserne skal bringes markant ned, og flere ufaglærte skal opkvalificeres,” lyder det fra Danske Regioner, som erklærer sig klar til at skrue endnu mere op for indsatsen.

Tværkommunale indsatser
I hver region er der taget initiativ til tværkommunale indsatser, der favner kommuner og erhvervsskoler. Indsatsernes tværkommunale karakter betyder, at de enkelte folkeskoler og kommuner i regionen har mulighed for at benytte sig af det regionale ”setup” frem for selv at skulle udvikle materiale og starte forfra.

I Frederikshavn Kommune har 10. klasse de seneste år været placeret på handelsskolen i Frederikshavn. Regeringen er for ganske nylig fremkommet med et forslag om at knytte 10. klasse fast sammen med en erhvervsskole (fx teknisk skole eller handelsskole). Det har afstedkommet en hel del argumenter for og imod ”at binde 10. klasse tæt op” på en erhvervsskole, idet flere argumenterer for, at unge, der har brug for et 10. skoleår til at modnes, ikke nødvendigvis ønsker at vælge en erhvervsuddannelse.

Tekst af Per Rye

 

 

Pilot fra Sæby måtte nødlande på en mark

$
0
0

En pilot fra Sæby Flyveklub var fredag på vej fra Holstebro til Sæby i situltralet propelfly, da han pludselig fik motorproblemer. Han måtte derfor nødlande på en mark ved Rørholt nær Dronninglund.

Da han var i gang med nødlandingen blev flyets ene hovedhjul viklet ind i et hegn, og derfor endte maskinen på hovedet, skriver Tv2Nord.

Piloten var efter ulykken en tur på skadestuen for at blive tilset, men han er uskadt og han var heldigvis alene i flyet.

Det er uvist, hvorfor motorproblemerne opstod. Det skal en havarikommission nu i gang med at undersøge.

Det er tvivlsom om flyet efter dagens koldbøtte kommer til at flyve igen.

Sæby Fritidscenter & Hostel afholder generalforsamling

$
0
0

Onsdag den 18. april kl. 19.30 afholdes der generalforsamling i Sæby Fritidscenter & Hostel.

Dagsorden ifølge vedtægter:

  • Valg af dirigent
  • Bestyrelsens beretning for det forløbne år
  • Fremlæggelse af årsregnskab 2017
  • Indkomne forslag
  • Valg til bestyrelsen
  • Valg af suppleanter til bestyrelsen
  • Eventuelt

Der er adgang for alle medlemmer samt repræsentanter for de foreninger, der til dagligt benytter lokaliteterne i Sæby Fritidscenter & Hostel.

Forslag, der måtte ønskes behandlet, skal være bestyrelsen i hænde senest syv dage før generalforsamlingen.

Navneliste over tre stemmeberettigede personer, der repræsentere hver af de daglige brugerforeninger, skal være Sæby Fritidscenter i hænde senest søndag den 14. april.

Forslag og navnelister sendes til: Centerleder@sfc.dk

Fremtidig placering af den kommunale tandpleje

$
0
0

Hvor skal den kommunale tandpleje placeres efter 2019? Det spørgsmål skal Sundhedsudvalget tage hul på at drøfte på udvalgets næste møde den 5. april.

Den kommunale tandpleje flyttede ind i klinikken på Hangaardsvej i Frederikshavn i 2010. Klinikken ligger i et lejemål, der er uopsigeligt frem til udgangen af 2019 og har en opsigelsesfrist på 12 måneder.

En anden privat udlejer henvendte sig i 2017 med et tilbud om et andet lejemål for tandklinikken. Det er derfor aktuelt at overveje, om tandplejen skal blive i de nuværende lokaler eller flytte.

I april måned orienteres Sundhedsudvalget og Økonomiudvalget om det arbejde, der foregår med undersøgelse af forskellige mulige placeringer af tandklinikken, som vurderes i forhold til lokaler, infrastruktur og økonomi.

Det betyder, at man bl.a. vurderer i forhold til, hvordan lokalerne opfylder tandplejens behov for plads, indretning, renhold, forsyning af fx strøm og vand, og hvordan driften af lokalerne vil være.

Ligeledes ses på adgangsforholdene til klinikken. Her indgår både parkeringsforhold og placering i forhold til kollektiv trafik samt viden om, hvor mange børn og unge der kommer enten sammen med forældre eller alene uden forældre, når de skal til behandling i tandklinikken. Der tages primært hensyn til brugerne.

Endelig tages det med i overvejelserne og beslutningen, hvad det koster her og nu og på langt sigt. De økonomiske konsekvenser af de forskellige placeringer bliver afdækket. Det gælder både kommende driftsøkonomi og de omkostninger, som vil være forbundet med enten at blive eller at flytte. Her tages der hensyn til den kommunale økonomi på kort og på langt sigt.

Når undersøgelserne er afsluttet, vurderer direktionen de forskellige muligheder og indstiller et forslag om fremtidig placering af tandklinikken til beslutning i Sundhedsudvalget og Økonomiudvalget. Denne behandling ventes at ske i maj/juni 2018.

På samme møde – men på den lukkede del – er også et punkt om leasing af tandklinikudstyr til den kommunale tandpleje.

Tekst af Per Rye

 

 

 


”Håbets genkomst” – Sogneaften i Mariehuset

$
0
0

Mandag den 9. april kl. 19.30 er der sogneaften i Mariehuset, Strandgade 13, Sæby.

”Årene fra 1914 til 1945 med både 1. og 2. verdenskrig er på det seneste blevet sammenfattet under begrebet ”den moderne 30-års-krig”. Mens den oprindelige af slagsen udspillede sig fra 1618-1648 og resulterede i faktisk frie religionsformer i Europa, havde de ”moderne 30 år” til resultat, at både ”Gud” og ”mennesket” døde. Hvad da?

Én af de første, som tog denne udfordring op, var den tyske teolog Dietrich Bonhoeffer. Han var en af de mest markante stemmer i den kirkelige opposition mod nazisterne. Og blev som konsekvens heraf både fængslet og kort før 2. verdenskrigs afslutning også henrettet. Men samtidig forsøgte han hele tiden positivt at udfolde, hvordan kristendom kunne forstås og formuleres på disse nye betingelser; hvordan håbet nu måtte se ud.

Det er disse forhold og overvejelser, aftenens foredrag vil fortælle om.”

Fortæller: Teologisk Stiftskonsulent i Viborg, Henning Thomsen.

Henning Thomsen er tillige forfatter og medforfatter af artikler og bøger om Bonhoeffer.

Alle er velkomne til arrangementet.

 

Bibliotekets gæster fik sig noget af en overraskelse

$
0
0

Selvom de fleste steder holder lukket en højhellig Langfredag, så er der stadig mulighed for at komme på biblioteket i Sæby.
Som bla. onsdag er der også alle helligdage mulighed for selvbetjening, hvis man gør brug af sit gule sygesikringsbevis.

Fredag, gav det dog en oplevelse udover det sædvanlige beretter en af avisens læsere.

Hun havde valgt af aflægge biblioteket et besøg, og blev noget overrasket da store dele af gulvet var belagt med glasskår, og at der ligeledes var tydelige tegn på, at den sten der lå på gulvet måtte være kommet igennem en rude, der nu var afblændet.

Hun fortæller: “Stenen og glasskårene lå præcis som var det lige sket. Men ruden var repareret, og i svømmehallen fortalte de, at reparationen skete i morges (fredag morgen, red.). Ingen sedler i indgangen men flere frustrerede og forbavsede biblioteks gæster”.

Om der er tale om indbruds forsøg eller hærværk vides ikke, men avisen tog kontakt til biblioteket, der nu vil kigge på sagen og sørge for, at de mange glasskår snarest muligt bliver fjernet, og samtidig måske finde årsagen til problemet.

Glas_bibliotek_6 Glas_bibliotek_1 Glas_bibliotek_5 Glas_bibliotek_3 Glas_bibliotek_8 Glas_bibliotek_7 Glas_bibliotek_2

Pædagogisk Assistent Elever til Frederikshavn Kommune

$
0
0

Vi søger ambitiøse Pædagogisk Assistent elever, som vil være med til at gøre en forskel og skabe udviklende læringsmiljøer for børn, unge og mennesker med særlige behov.

Pædagogisk Assistent uddannelsen varer 2 år og 1-1/2 måned og der veksles mellem teoretisk uddannelse på SOSU Nord og praktik i Frederikshavn Kommune.

For at starte på hovedforløbet skal du have gennemført et grundforløb 2. Du vil blive ansat i Frederikshavn Kommune med en uddannelsesaftale og du vil modtage elev løn, både når du går i skole og når du er i praktik.

Efter endt uddannelse har du bl.a. mulighed for at arbejde med pædagogiske, aktiverende, sundhedsfremmende og omsorgsrelaterede opgaver i:

  • Daginstitutioner for børn
  • Daginstitutioner for børn og voksne med særlige behov
  • SFOér /Ungdomsklubber
  • Bosteder
  • Specialinstitutioner
  • Der er også mulighed for at komme ind på videregående uddannelser som pædagog m.m..

Du kan finde uddybende information om uddannelsen på SOSU-Nords hjemmeside, www.sosunord.dk

Send en motiveret ansøgning, hvor du kort beskriver, hvad årsagen er til at du søger stillingen som Pædagogisk Assistent elev.

Du skal vedhæfte følgende:

  • CV
  • eksamensbeviser
  • beskrivelse af din uddannelsesbaggrund
  • beskrivelse af din tidligere erhvervserfaring, fritidsinteresser og lignende
  • det vil være en fordel at vedhæfte udtalelser fra eventuelle arbejdsgivere.

Straffe- og børneattest vil blive indhentet inden ansættelse.

Den ugentlige gennemsnitlige arbejdstid er 37 timer.

Ansættelsen er tidsbegrænset med start august 2018.

Kontaktperson: Trine Graarup Christensen
Telefon: 9845 90 21
Ansøgningsfrist: 5. april 2018.

Send ansøgning

Garanti for medvind på cykelstierne

$
0
0

GF Fonden deler ud af gode råd om elcykler ved et gratis arrangement, så man uanset alder og eventuel sygdom kan få ekstra skub i pedalerne.

Er man glad for at cykle, men kommer sjældent afsted, fordi det er blevet for tungt at få gang i pedalerne, så er en elcykel måske løsningen.

– Sygdom og alder kan få mange til at droppe cykleriet. Det er rigtig ærgerligt, for en elcykel kan give medvind på cykelstierne og bringe cykelglæden tilbage, fortæller Tina Philipsen fra GF Forsikrings lokale kontor i Frederikshavn.

– Vi ved, at mange er lidt betænkelige, når det kommer til køb af elcykler. Derfor har vi sammen med Ældre Sagen lavet et arrangement om, hvad man skal være opmærksom på ved køb af elcykel, og også hvordan man forholder sig til sikkerheden.

Mulighed for prøvetur
GF Fonden er inviteret til at komme med de gode elcykel-råd, og HF Christiansen, der producerer elcykler, er også inviteret. HF Christiansen stiller med flere forskellige cykler på dagen, så man har mulighed for at få en prøvetur.

Arrangementet foregår torsdag den 12. april 2018 kl. 15-17 i Ældre Sagens lokaler, Søndergade 42 B i Frederikshavn. Det er gratis, og alle kan deltage – også selvom man ikke er medlem af Ældre Sagen eller er kunde hos GF.

Der bydes på kaffe og kage undervejs, og tilmelding er derfor nødvendig senest 10. april 2018. Enten til Ældre Sagen på tlf. 30 24 12 07 eller 28 19 69 32. Eller ved at ringe til GF Nord på 98 42 50 22 eller ved komme forbi kontoret i Frederikshavn, Rimmensgade 27. Endelig er det også muligt at tilmelde sig online på www.gftrafiksikker.dk/eventkalender.

Kommende arrangementer i Sæby og omegn

$
0
0

SaebyAvis.dk har modtaget nedenstående arrangementskalender fra Sæby Turistbureau.

Kalenderen løber fra tirsdag den 3. april og frem til lørdag den 28. april, og indeholder både nye og faste arrangementer.
Kender du til andre arrangementer der ikke er nævnt her, kan oplysningerne sendes til avisen på info@saebyavis.dk.
De vil herefter blive tilføjet kalenderen.

Tirsdag 3. april kl. 10: Fra Europamester til Nordeuropas største taber. Mathias Lundquist fortæller. Fra elitesport til et liv med druk, stoffer, depression, gæld osv. Om hvordan livet former sig efter de valg du tager. Manegen. Tilmelding via hjemmesiden, bibl.frederikshavn.dk

Onsdag 4. april kl. 14: Foredrag og lysbilleder om Transsibiriske jernbane v/ Ole Vestergaard Nors. Arr.: Hørby Pensionistforen. Kulturhuset Nørregade 40, Hørby

Onsdag 4. april kl. 14: Musik og underholdning v/ Per Rønne, Skagen i Manegen. Arr: Sæby Pensionist og Efterlønsklub 

Onsdag 4. april kl. 17: Spaghettigudstjeneste for de mindste og de lidt større i Sæby Kirke

Torsdag 5. april kl. 19: ØNSKEFONDEN kommer og fortæller om deres arbejde, bl.a. at skabe håb og glæde for de livstruende børn og deres familier. Pris 70/100 kr. Tilmelding. Manegen. Arr.: Aktive Kvinder 

Torsdag 5. april kl. 19: Kampen mod spiseforstyrrelse. Mød Louise Juhl Dalsgaard, forfatter til ”Dét der og dét der”, en ung kvindes årelange kamp mod en spiseforstyrrelse. Kr. 50. Sæby Bibliotek

Lørdag 7. april kl. 18-01: Dy´va Halbal. Dansuenza, Østre Gasværk og DJ Magic Power i Dybvad Hallen. Se mere på Facebook. Arr.: Dybvad Borgerforening

Søndag 8. april kl. 10-14: Cafe Mathilde/ Madam Smed åbent. Fashion for Kids modeshow. Vestergade Sæby

Søndag 8. april kl. 15: Forårskoncert med Musikkorps Sæby & Stig Rossen.
Billetter kan købes på Sæby Fritidscenter og hos Bellis Blomster. Kr. 195. Buffet efter koncerten (kr. 135) kan bestilles hos Sæby Fritidscenter 98 46 36 50

Søndag 8. april kl. 15: Edith Piaf – Spurven – i Riddersalen på Sæbygård. Et intenst, underholdende indblik i sangerindens liv. Uta Motz og Anders Allentoft fortæller hjertevarmt om den lille 142 cm høje kvindes liv.Læs mere på www.Frederikshavnteaterforening.dk Arr.: Frederikshavn Teaterforening

Mandag 9. april kl. 11: Grev Gris. Det lille turnéteater opfører forestillingen, som er baseret på Thorstein Thomsens bøger. Fra 4-9 år. Kr. 10. Manegen

Tirsdag 10. april kl. 19.30: Passion Duo giver koncert. Spændende program med Julija Skipore og Bartlomiej Wawryniuk. Alle er velkommen. Torslev Kirke, Højstrupvej 2, Ø-Vrå

Onsdag 11. april kl. 14: Harmonikaorkesteret ”Det Grå Guld” underholder i Manegen. Sæby Pensionist og Efterlønsklub

Torsdag 12. april kl. 10: Forfatteren Jesper Wung Sung fortæller tankevækkende, humoristisk og gribende om sit forfatterskab. Tilmelding via bbib@frederikshavn.dk Manegen Sæby

Torsdag 12. april kl. 19: Foredrag af TV-vært og journalist Jens Gaardbo i Manegen. Frederikshavneren, der aldrig rigtigt rejste hjemmefra. Arr.: Hjerteforeningen i samarb. med FOF og Sæby Bibliotek. Billetter, kr. 100, bestilles på 70255050 eller på www.fof.dk/vendsyssel.

Torsdag 12. april kl. 19: Sogneaften med Amalie Madsen, fortælling fra Cambodia. Lyngså Kirkehus

Mandag 16. april kl. 14: Forårsfest i Manegen. Underholdning ved ”Strandby Bælsene”. Kr. 25. Tilmelding. Arr: Ældresagen

Onsdag 18. april kl. 19-22: Hundetema aften. Hundeinstruktør og adfærdsterapeut  Hanne Maria Friborg, giver sit syn på relationen til menneskets bedste ven, hvori bl.a. begreberne dominans og lederskab indgår. Kaffe/ te og kage indgår i arrangementet, som koster kr. 175. Aftensmad kan tilkøbes fra kl. 18 inden arrangementet. Tilmelding nødvendigt til Susanne Smed 23983410

Torsdag 19. april kl. 14: Hygge eftermiddag i Lyngså Kirkehus. Østkystvejen

Torsdag 19. april kl. 19-22: Patchworkforeningen” De rappe Nåle”. Snak, syning og hygge i Manegens lokale 6. Alle er velkommen.

Torsdag 19. april kl. 20: Aftenmeditation i Sæby kirke.

Lørdag 21. april kl. 18: Forårsfest. Lonnie og Bent spiller op i Manegen. Arr.: Sæby Pensionist og Efterlønsklub

Mandag 23. april kl. 19.30: Claus Søndergaard fra Vadum fortæller om sin nedtur og vendepunktet, der blev hans redning. Kr. 50. Tilmelding senest 18. april til Ernst Hansen, 20885894 eller hannaogernst@gmail.com. Mariehuset, Strandgade

Tirsdag 24. april kl. 10: Førstehjælp til din baby. Førstehjælpsinstruktør Flemming Rasmussen giver tips og tricks til førstehjælp målrettet børn og babyer. Sæby Bibliotek

Tirsdag 24. april kl. 12: ”Danmark spiser sammen” Kr. 50. Tilmelding. Se Sæby Folkeblad. Manegen 

Tirsdag 24. april kl. 19: Natur-motion-hjerte. Mødestedet er Hjertestien i Gybels Plantage (ved Kjeldgaardsvej i Sæby) Natuvejleder Bo Storm. Ingen tilmelding, bare mød op.

Onsdag 25. april kl. 17: Børnegudstjeneste i Lyngså Kirke. Spisning i Kirkehuset efter gudstjenesten. Færdig kl. 19. 20 kr./ voksne. Børn gratis

Torsdag 26. april kl. 19: Korsang. Foråret synges ind. Sæby Kirkes egne kor samt kor fra byen. Bl.a. Sæby Gospelkor og Sæby Voksenkor. Sæby Kirke

Lørdag 28. april kl. 10-13: Musik på torvet med Sæby Tyrolerorkester. Arr: Sæby Handeslstandsforening

Kunsthåndværkere / Gallerier:
Glashuset: Gasværksvej 40 B, Sæby. Arbejdende værksted med glaskunst. Åbent mandag, onsdag og fredag kl. 11-17 og lørdag kl. 11-13. Lukket alle helligdage. 

Ravsliberen: Algade 12 A, Sæby.  Arbejdende værksted. Åbent tirsdag-fredag kl. 11-17. Lørdag kl. 10-13. Lukket alle helligdage.

Lene Nürnberg: Algade 14, Sæby. Tirsdag til fredag kl.11-16.00 og lørdag 10-13. Lukket alle helligdage

Galleri Valdemar: Vestergade 4, Sæby. Åbent mandag-fredag kl. 11-17 og lør. kl. 10-13. Åbent alle påskedage fra kl. 11-15

Sæby Glaspusteri: Algade 46 E, Sæby. Onsdag, torsdag og fredag: kl. 13-16.

Skærtorsdag og Langfredag: kl. 11-16. Påskelørdag: Kl. 11-13

Museer
Minibyen Sæby: Solsbækvej 39, Sæby.
Åbningstider Mandag, tirsdag, onsdag og fredag kl. 8-12. Entré 25 kr. Gratis adgang for børn ifølge med voksne. Ved besøg udenfor åbningstiderne, kontakt venligst 98 46 66 99, 98 46 36 95, 20 86 82 62 eller 30 20 88 59. Lukket hellidagene.

Sæby Museum: Algade 1B.  Åbent: mandag-fredag kl. 11-15. Arkivet åbent: Torsdage kl. 13-16. Lukket alle helligdage. Museum om middelalderen, turismens tidlige historie og Sæbys guldalderkunst. Entre: Voksne – 75 kr. børn og unge u/18 år – gratis
Grupper over 15 personer: 60 kr.

Billetten er gældende i en uge med ubegrænset besøg på alle Kystmuseets besøgssteder i Sæby, i Bangsbo, Bangsbo Fort i Frederikshavn og i Skagen

Aktiviteter
Aktivitetshuset, Sæby Ældrecenter Gasværksvej 24:
Åbningstider: Mandag-torsdag, Kl.9-15.30. Fredag, kl.9-12.30
Åbningstider Cafeen: Mandag-torsdag, kl.9-15. Fredag, 9-12
Aktivitetsleder Merethe Olsen 98455862 

Musikhuset Skolegade 6:
Sysselklubben har åbent hver mandag kl.14-16 i perioden sept.- maj. Forskellige arrangementer. Der er kaffe og brød. Alle er velkommen.
Kontakt: Birgit Mathiassen, 60 71 25 29 

Bibliotek – Sæby: Rådhuspladsen 1. Åbningstid med betjening: Mandag, tirsdag og torsdag kl.10-17, fredag kl.10-14 og lørdag kl.10-13. Åbningstider selvbetjening: alle ugens dage kl. 07-21. Selvbetjening alle ugens dage kl. 7-21. Adgang til internet. 98 45 93 00

Bibliotek – Østervrå: Østervrå Idræts- og Kulturcenter, Bredgade 6. Åbent alle dage med selvbetjening  kl.7-21. Den betjente åbningstid er: mandag 14-17 og torsdag kl.14-18. 40 42 41 89

Hotel Viking Aqua Spa & Wellness Resort: Sæby. Åbent mandag til lørdag kl.9-19, torsdag kl.9-21 og søndag kl.9-18. www.hotelviking.dk

Hørby Lokalhistoriskforening: Nørregade 40, Hørby. Åbent onsdag i lige uger kl.19-21.

Thorshøj Lokalhistorie: Hjørringvej 222, Thorshøj. Åbent torsdag i ulige uger kl. 19-21.30.

Kroket på Skjolds Idrætsplads alle mandage kl.18.30, tirsdage og fredage kl.13.30

Lokalhistorisk Forening i Voerså: Voerså Museum.  Åbent hver tirsdag kl.19-22

Demenscafé Sæby: Alzheimerforen. har i samarbejde med kommunen åbnet café for hukommelsessvækkede samt pårørende til borgere med demens. 1. tirsdag i hver måned kl. 15.30-17.30 Sundhedshuset, Sæbygårgvej 31

Ældre Sagen: Netcafé i samarbejde med Røde Kors, Krystalgade 3. Hjælp til PC og tablets. Medbring evt. egen. Alle er velkommen. Åben tirsdage kl.10-11.30. September – april.

Ældre Sagen: Badminton tirsdage kl. 9 på Skovalleen 3. September – april
Henvendelse Mogens Pedersen, 30 26 44 83. Alle er velkommen. 

Ældre Sagen: Stavgang i Claesens Have, Algade 3. Hver torsdag kl.9.30-10.30. Stave kan lånes. Alle er velkommen.

Ældre Sagen: Floorball for både mænd og kvinder. Sæby fritidscenter Hal A. Mandag kl. 10-11. Okt. – april. Alle er velkommen

Petanque: Bredgade – bag Østervrå Hallen. Hver mandag kl.14.

Petanque: Hørby Petanque klub spiller hver tirsdag kl.14 på Hørby petanquebane.

Petanque: Lyngså Petanqueklub spiller hver onsdag kl.14 på Nørrevej 20, Lyngså.

Sæby-Svømmebad & Wellness: Rådhuspladsen 1. Åbningstider indtil 30.4.: Ma.6.00-14.30, tir, tor og fre.: 6.00-21.00. Ons. 6.00-17.00. Lør, søn og helligdage 8.00-15.00
Wellness: Man. – fre. 6.00-21.00 ( mandag billetsalg indtil kl. 19 ). Lør., søn og helligdage : 8.00-15.00. Se mere på www.saebysvoemmebad.dk 

Sæby Baptistkirke: Sæbygårdvej 15. Gospelkoret øver hver onsdag kl.19-21.15
Alle er velkommen. Hver torsdag kl.14-17. Børnecafé for 0-4. klasse. Alle er velkommen 

Thorshøj Lokalhistorie: Hjørringvej 222, Thorshøj. Åbent hver torsdag i ulige uger kl.19-21.30.

Østervrå Lokalhistoriske Forening: Den gamle pedelbolig ved Torslev skole. Åbent mandag, d.12.3.,19.3. og 26.3.: kl.19-21.45. Lukket maj til og med august.

Østervrå – Svømmehal: Åbningstider: Mandag kl.19-21, tirsdag kl.9-10 (forbeholdt voksne), onsdag kl.18.30-20 og kl. 20-21 (forbeholdt voksne), fredag kl.18.30-20, lørdag kl.8-9 (forbeholdt voksne) og kl.14-15.30, søndag kl.8.30-11

Øvrige
Krystalcaféen: Krystaltorvet, Sæby.  Åbent alle hverdage kl.10-12 og 14-16 og lørdag kl. 10-12. Mødested for alle. Ældre Sagens frivillige serverer kaffe.

Nellemanns Have: Langtvedvej, Sæby. Nordeuropas største samling af paradisæbletræer. Der er legeplads, borde og bænke samt toilet i haven. Gratis entré.

Sæby Kirke: Strandgade. Kirken er åben hver dag for besøgende kl.9-16. Under kirkelige handlinger er adgangen forbeholdt de der ønsker at deltage.

Sæby Turistbureau og Feriehusudlejning: Algade 14.
Åbningstider: Man-fre. Kl.9.30-16 og lørdag 10-13
Billetsalg, plakater, bøger, postkort, cykelkort og meget andet.

Husk at indsende arrangementer senest fredag kl. 12 til saeby@turisthusnord.dk – Sæby Turistbureau

 

Viewing all 15986 articles
Browse latest View live