Quantcast
Channel: Henrik Christensen (web-redaktør) – SaebyAvis.dk – lokale nyheder fra Sæby
Viewing all 15982 articles
Browse latest View live

Ølaften med ølsmagning i Lyngså Klubhus

$
0
0

Fredag aften var Lyngså Boldklub vært ved årets ølsmagning, som altid bliver afholdt i marts måned, og salget af billetter gik så stærkt, at det ikke nåede at blive annonceret. Alt var udsolgt på bare 4 dage, og det betød, at 73 personer mødte op – et par stykker var desværre – for dem – blevet syge.

I alt blev der prøvesmagt 9 forskellige øl fra flere danske bryghuse, og det var ølentusiast Bo L. Jensen fra Frederikshavn, der stod for præsentationen, krydret med nogle gode historier og en god evne til at holde publikums interesse fast.

Aftenen startede med 5 forskellige øl i den lettere ende, hvorefter der blev serveret pølsebord. Da alle var mætte, gik Bo L. Jensen igang med at præsentere de sidste 4 i den lidt tungere ende, dvs. med en højere promille.

Alle hyggede sig, og flere spurgte da også efter, hvornår næste prøvesmagning fandt sted. Det bliver i marts 2019, men efter den store succes er der allerede nu lagt op til, at klubben måske afholder endnu en ”ølaften” i år.

DSC06142 copy DSC06108 copy DSC06120 copy DSC06123 copy DSC06087 copy DSC06147 copy DSC06106 copy DSC06118 copy DSC06129 copy

”Det sidste skridt” – ny bog af Hans Gregersen

$
0
0

Sommeren 1950 blev en Gestapo-mand henrettet som den sidste af i alt 46 dødsdømte fra efterkrigstidens retsopgør. Dermed blev der sat definitivt punktum for et langt og dramatisk kapitel i danmarkshistorien, hvor dødsstraf var en vigtig del af retsplejen.

I sin nye bog ”Det sidste skridt” beskæftiger forfatteren Hans Gregersen, Sæby, sig med danske dødsdomme gennem 500 år. Bogens beretninger spænder i tid fra 1500-årenes blodige og barbariske henrettelser på byens torve eller galgebakken til det forbitrede retsopgør, som fulgte efter besættelsestiden. Mens hængning og halshugning tidligere var gængs måde at henrette folk på, blev retsopgørets henrettelser eksekveret ved skydning.

Thomas Bisp fra Hjørring og Ane fra Brovst
Bogen kommer vidt omkring i det danske kongerige, hvor Nordjylland er repræsenteret med flere dramatiske mordsager. Der er bonden Thomas Thomasen Bisp, der tidligt om morgenen den 22. juli 1822 blev halshugget på retterstedet i Hjørring Bjerge efter at have forgivet sin kone med arsenik. Hvorfor? Jo, han var blevet forelsket i tjenestepigen.

Men knap havde bøddelen, der tillige fungerede som en velanskrevet koppevaccinator, holdt hustrumorderens hoved op for folkemængden, før en flok ældre kvinder maste sig forbi vagterne for at sikre sig noget af den henrettedes varme blod. Alle vidste, at det var et godt middel mod bl.a. epilepsi. Imens blev Thomas Bisps hoved banket fast til en træpæl med et langt spiger og derefter rejst på stedet, Den makabre opstilling omfattede også, at den dødes krop blev fastgjort på et stort hjul og en ca. 3 m høj stage. Det gennemnaglede kranium er i dag udstillet på museet i Hjørring som et håndgribeligt og barskt udtryk for en anden tids retsopfattelse.

Kongen mildnede endda dommen, så Thomas Bisp undgik den smertefulde knibning med gloende tænger og afhugning af højre hånd.

Den stakkels kæreste Ane Margrethe Christensdatter led også en grum skæbne. Hun dømtes til tugthusarbejde på livstid. Hun var imidlertid i fængslet blevet gravid med Thomas, og loven foreskrev, at en kvindelig arrestant havde ret til at beholde sit nyfødte barn i et år, og i Viborg Tugthus var der forbud mod at placere børn yngre end 10 år. Anes barn blev overgivet til fattigkommissionen i hendes hjemsogn Brovst. Så først mistede Ane sin Thomas og siden sit barn. I tugthuset gjorde en af de mandlige fanger hende gravid på ny. Også denne gang måtte Ane aflevere barnet. Hun blev dog benådet i 1840 efter mere end 16 års tugthus.

Købstadens mestermand blev ikke arbejdsløs
Der var ingen fare for, at købstadens mestermand blev arbejdsløs. Hans Gregersen beskriver, hvordan renæssancens Danmark i høj grad var præget af vold, drab og tilfældige overfald. Kombinationen af alkohol, vold og tidens lemfældige omgang med våben endte ofte fatalt. Mord i beruset og ophidset tilstand kunne dog i visse tilfælde ordnes med fredskøb, hvor synderen betalte sig fra sin misgerning, hvorimod et tilstået rovmord betød en tur på skafottet til den barske bøddel.

Gregersen fortæller med henvisning til en historie om mester Anders fra Helsingør, at det var langt sværere at hugge et hoved af med sværd end med økse. I 1791 tog myndighederne konsekvensen heraf og afskaffede henrettelse med sværd og tillod herefter kun brug af økse til at eksekvere dødsdommen på retterstedet. På dette tidspunkt havde bødlens arbejde fået en helt anden status end tidligere.

Mytteri og sammenrottelse
Blandt de barske eksempler fremdrager Gregersen branden i tugthuset i København i starten af 1800-tallet under kong Frederik 6.

Fangen med kælenavnet Vovehals fik den hårdeste straf, da han både blev dømt til halshugning og hjul og stejle for delagtighed i mordbrand, mens 7 andre skulle halshugges for ”mytteri og sammenrottelse”. De dødsdømte gik i samlet trop og klaprede skrækslagne og tavse af sted i deres grove træsko på denne sidste færd i et glædesløst liv, præget af nød, vold og mishandling. Snart var de fremme ved retterstedet. En efter en blev de ført frem; øksen blev løftet til et skarpt hug. Vovehals måtte lide den ekstra tort at blive udvalgt som den sidste, der skulle af med hovedet.

I tiåret 1800-10 blev i alt 10 personer henrettet, og 1811-20 steg antallet til 46, og i de efterfølgende tiår 17 og 19, hvorefter antallet faldt drastisk. I 1848 sluttede enevælden, og et nyt demokrati så dagens lys. Rigsdagen vedtog i 1866 en ændring af straffeloven og nedsatte straffen af forbrydelser, der kunne straffes med døden. Fra nu af kunne kun overlagt mord og alvorlige forbrydelser mod staten udløse dødsstraf.

Før havde der i Chr. 5.’s Danske Lov været halshugning som straf for mordbrand – med efterfølgende brænding og stejling.

Mange byer blev ramt af ildløs, bl.a. Ribe, Aalborg og Hobro. Selv om unge Ane Cathrine Nielsdatter ikke havde gjort sig skyldig i mordbrand i Hobro, blev hun alligevel statueret som samfundets kontante afregning og dømt skyldig i udåden. En mestermand bistået af rakkere og natmænd skulle eksekvere dommen på toppen af Brune Banke vest for Hobro.

Også overklassen er repræsenteret i den lange række af frygtelige begivenheder, f.eks. ved den kongelige livlæge Struensee, der kom til at betale den højeste pris for også at være dronningens elsker. Gregersen fremdrager i bogen også eksempler fra Dansk Vestindien, Maren Splids rettergang ved Riber-ret, og der er Balle-Lars, som bestemt ikke var modtagelig for teologiske argumenter. Sognepræsten måtte konstatere, at det var ”spildte Guds ord på Balle-Lars”, for fangen var ”forstokket og uimodtagelig for religionens påvirkning”.

Udkommer den 4. april
Hans Gregersen udtaler selv i forbindelse med bogen – nr. 70 i rækken af bogudgivelser fra hans hånd – at det i dag ikke længere er muligt at idømme dødsstraf i Danmark. ”Men det er da en tanke værd, at Folketinget først i 1978 definitivt afskaffede muligheden for at idømme dødsstraf i forbindelse med krig og besættelse.”

Den både dramatiske og spændende bog på 305 sider, som trækker læseren helt ind i de dødsdømtes kår, udkommer den 4. april på forlaget Turbine og vil være til salg hos boghandlere. Bogen er ikke en fortælling om et rædselskabinet; men den sætter fokus på en række grumme menneskelige skæbner.

Med sans for både det dramatiske og den samfundsmæssige udvikling fører Hans Gregersen læseren gennem dette mørke kapitel af vores historie. Bogen er særdeles velskrevet og giver trods fokus på død og henrettelse en yderst levende beskrivelse af, hvad der er foregået. Læseren lever fuldstændig med i de stakkels menneskers sidste stund.

Bogen kan varmt anbefales – noget af det bedste fra Hans Gregersens hånd!

Tekst af Per Rye

unnamed (2) copy unnamed (1) copy unnamed (3) copy unnamed copy

Politik for værdig ældrepleje…

$
0
0

Ældrerådet og Handicaprådet skal på deres møder i dag drøfte spørgsmålet om en godkendelse af politik for værdig ældrepleje.

Frederikshavn Kommunes tidligere byråd godkendte i 2016 den aktuelle politik for værdig ældrepleje, der danner grundlag for Sundheds- og Ældreministeriets udbetaling af tilskud på ca. 14,3 mio. kr. i 2018.

Idet der har været valg til Byrådet for perioden 2018-2022, og i henhold til ministeriets bekendtgørelse herfor, skal politikken godkendes af det ”nye” byråd.

Det foreslås, at politik for værdig ældrepleje bliver en fortsættelse af den tidligere godkendte, og der er ikke foretaget ændringer heri.

De væsentligste elementer i politikken for værdig ældrepleje tager afsæt i at sikre, at en værdig pleje og omsorg skal give den enkelte ældre mulighed for at fortsætte med at leve det liv, som den ældre ønsker med størst mulig selvbestemmelse og livskvalitet.

Værdighedspolitikken beskriver i forhold til dette, hvordan kommunens ældrepleje kan understøtte følgende områder: livskvalitet, selvbestemmelse, kvalitet, tværfaglighed og sammenhæng i plejen, mad og ernæring samt en værdig død.

Social-, sundheds- og kulturdirektøren indstiller, at den nuværende politik for værdig ældrepleje videreføres i uændret form og anbefales til Byrådets godkendelse.

Tekst af Per Rye

 

 

 

Arrangementer i påsken i Sæby og omegn

$
0
0

SaebyAvis.dk har modtaget nedenstående arrangementskalender fra Sæby Turistbureau.

Kalenderen løber fra mandag den 26. marts og frem til lørdag den 28. april, og indeholder både nye og faste arrangementer.
Kender du til andre arrangementer der ikke er nævnt her, kan oplysningerne sendes til avisen på info@saebyavis.dk.
De vil herefter blive tilføjet kalenderen.

Mandag 26. marts kl.10-13: Fjollefugle og påskekyllinger. Gratis arrangement på Sæby Bibliotek for børn. Fugle og kyllinger laves af avispapir og malertape og så får de ben at stå på. Bagefter skal de males i de flotteste farver og med mange detaljer. Fra 3 år. Bare mød op!

Mandag 26. marts kl.11-15: Æggejagt på Sæby Museum. Børnene kan gå på jagt efter påskeæg inde og ude. Lille chokoladegevinst til dem, som finder æggene.

Tirsdag 27. marts kl.10-13: Påske-perle-sjov. Gratis arrangement for børn på Sæby Bibliotek. Der skal laves perleuroer og perledyr med slaskeben og perleplader, der selv kan stå. Vi laver også gækkebreve i perler. Fra 3 år.

Tirsdag 27. marts kl. 10: Hygge- Banko- Plader 5,-/stk. Alle er velkommen i Aktivitetshuset / Sæby Ældrecenter. 10 kr. for kaffe / brød.

Tirsdag 27. marts kl.11-15: Æggejagt på Sæby Museum. Børnene kan gå på jagt efter påskeæg inde og ude. Lille chokoladegevinst til dem, som finder æggene

Onsdag 28.marts kl. 9.30: I Hørby Sognehus skal der strikkes og syes til fordel for sognets Indien projekt. Info på 20 97 47 63

Onsdag 28. marts kl.11-15: Æggejagt på Sæby Museum. Børnene kan gå på jagt efter påskeæg inde og ude. Lille chokoladegevinst til dem, som finder æggene.

Torsdag 29. marts kl.10: Gedebjerg Løbet 2018. Start fra Sæby Fritidscenter. Distancer: Hel og ½ og ¼ maraton. Info: jan70@live.dk

Torsdag 29. fredag 30. og lørdag 31. marts kl.12-16: Sæbygård er forårspyntet. Riddersalen er f.eks. dækket op med antikt porcelæn. Giner iklædt tøj fra slotsgarderoben. Konkurrence med æggejagt for børnene. Entré.

Torsdag 29. marts kl. 17: Nadvergudstjeneste i Lyngså Kirke. Der serveres påskelam efter gudstjenesten. 40 kr. Tilmelding er nødvendig. Majbrit 20421712/ rasmussen.majbrit@gmail.com

Lørdag 31.marts kl.12 og kl.13. og kl.14: FMX Danmark besøger Sæby. Freestyle Shows i verdensklasse på Sæby Torv. Mellem showene er der tid til at få autografer fra kørerne. Desuden er der besøg af Bimse og Bamse, som deler påskeæg ud til børnene. Butikkerne er åbne til kl.16. Arr.: Sæby Handelsstandsforening

Søndag 1. april og mandag 2. april kl.12-16: Sæbygård er forårspyntet. Riddersalen er f.eks. dækket op med antikt porcelæn. Giner iklædt tøj fra slotsgarderoben. Konkurrence med æggejagt for børnene. Normal entré.

Tirsdag 3. april kl. 10: Fra Europamester til Nordeuropas største taber. Mathias Lundquist fortæller. Fra elitesport til et liv med druk, stoffer, depression, gæld osv. Om hvordan livet former sig efter de valg du tager. Manegen. Tilmelding via hjemmesiden, bibl.frederikshavn.dk

Onsdag 4. april kl. 14: Foredrag og lysbilleder om Transsibiriske jernbane v/ Ole Vestergaard Nors. Arr.: Hørby Pensionistforen. Kulturhuset Nørregade 40, Hørby

Onsdag 4. april kl. 14: Musik og underholdning v/ Per Rønne, Skagen i Manegen. Arr: Sæby Pensionist og Efterlønsklub

Onsdag 4. april kl. 17: Spaghettigudstjeneste for de mindste og de lidt større i Sæby Kirke

Torsdag 5. april kl. 19: ØNSKEFONDEN kommer og fortæller om deres arbejde, bl.a. at skabe håb og glæde for de livstruende børn og deres familier. Pris 70/100 kr. Tilmelding. Manegen. Arr.: Aktive Kvinder

Torsdag 5. april kl. 19: Kampen mod spiseforstyrrelse. Mød Louise Juhl Dalsgaard, forfatter til ”Dét der og dét der”, en ung kvindes årelange kamp mod en spiseforstyrrelse. Kr. 50. Sæby Bibliotek

Lørdag 7. april kl. 18-01: Dy´va Halbal. Dansuenza, Østre Gasværk og DJ Magic Power i Dybvad Hallen. Se mere på Facebook. Arr.: Dybvad Borgerforening

Søndag 8. april kl. 10-14: Cafe Mathilde/ Madam Smed åbent. Fashion for Kids modeshow. Vestergade Sæby

Søndag 8. april kl. 15: Forårskoncert med Musikkorps Sæby & Stig Rossen.
Billetter kan købes på Sæby Fritidscenter og hos Bellis Blomster. Kr. 195. Buffet efter koncerten (kr. 135) kan bestilles hos Sæby Fritidscenter 98 46 36 50

Søndag 8. april kl. 15: Edith Piaf – Spurven – i Riddersalen på Sæbygård. Et intenst, underholdende indblik i sangerindens liv. Uta Motz og Anders Allentoft fortæller hjertevarmt om den lille 142 cm høje kvindes liv.Læs mere på www.Frederikshavnteaterforening.dk Arr.: Frederikshavn Teaterforening 

Mandag 9. april kl. 11: Grev Gris. Det lille turnéteater opfører forestillingen, som er baseret på Thorstein Thomsens bøger. Fra 4-9 år. Kr. 10. Manegen

Tirsdag 10. april kl. 19.30: Passion Duo giver koncert. Spændende program med Julija Skipore og Bartlomiej Wawryniuk. Alle er velkommen. Torslev Kirke, Højstrupvej 2, Ø-Vrå

Onsdag 11. april kl. 14: Harmonikaorkesteret ”Det Grå Guld” underholder i Manegen. Sæby Pensionist og Efterlønsklub

Torsdag 12. april kl. 10: Forfatteren Jesper Wung Sung fortæller tankevækkende, humoristisk og gribende om sit forfatterskab. Tilmelding via bbib@frederikshavn.dk Manegen Sæby

Torsdag 12. april kl. 19: Foredrag af TV-vært og journalist Jens Gaardbo i Manegen. Frederikshavneren, der aldrig rigtigt rejste hjemmefra. Arr.: Hjerteforeningen i samarb. med FOF og Sæby Bibliotek. Billetter, kr. 100, bestilles på 70255050 eller på www.fof.dk/vendsyssel.

Torsdag 12. april kl. 19: Sogneaften med Amalie Madsen, fortælling fra Cambodia. Lyngså Kirkehus

Mandag 16. april kl. 14: Forårsfest i Manegen. Underholdning ved ”Strandby Bælsene”. Kr. 25. Tilmelding. Arr: Ældresagen

Onsdag 18. april kl. 19-22: Hundetema aften. Hundeinstruktør og adfærdsterapeut Hanne Maria Friborg, giver sit syn på relationen til menneskets bedste ven, hvori bl.a. begreberne dominans og lederskab indgår. Kaffe/ te og kage indgår i arrangementet, som koster kr. 175. Aftensmad kan tilkøbes fra kl. 18 inden arrangementet. Tilmelding nødvendigt til Susanne Smed 23983410

Torsdag 19. april kl. 14: Hygge eftermiddag i Lyngså Kirkehus. Østkystvejen

Torsdag 19. april kl. 19-22: Patchworkforeningen” De rappe Nåle”. Snak, syning og hygge i Manegens lokale 6. Alle er velkommen.

Torsdag 19. april kl. 20: Aftenmeditation i Sæby kirke.

Lørdag 21. april kl. 18: Forårsfest. Lonnie og Bent spiller op i Manegen. Arr.: Sæby Pensionist og Efterlønsklub

Mandag 23. april kl. 19.30: Claus Søndergaard fra Vadum fortæller om sin nedtur og vendepunktet, der blev hans redning. Kr. 50. Tilmelding senest 18. april til Ernst Hansen, 20885894 eller hannaogernst@gmail.com. Mariehuset, Strandgade

Tirsdag 24. april kl. 10: Førstehjælp til din baby. Førstehjælpsinstruktør Flemming Rasmussen giver tips og tricks til førstehjælp målrettet børn og babyer. Sæby Bibliotek

Tirsdag 24. april kl. 12: ”Danmark spiser sammen” Kr. 50. Tilmelding. Se Sæby Folkeblad. Manegen

Tirsdag 24. april kl. 19: Natur-motion-hjerte. Mødestedet er Hjertestien i Gybels Plantage (ved Kjeldgaardsvej i Sæby) Natuvejleder Bo Storm. Ingen tilmelding, bare mød op.

Onsdag 25. april kl. 17: Børnegudstjeneste i Lyngså Kirke. Spisning i Kirkehuset efter gudstjenesten. Færdig kl. 19. 20 kr./ voksne. Børn gratis

Torsdag 26. april kl. 19: Korsang. Foråret synges ind. Sæby Kirkes egne kor samt kor fra byen. Bl.a. Sæby Gospelkor og Sæby Voksenkor. Sæby Kirke

Lørdag 28. april kl. 10-13: Musik på torvet med Sæby Tyrolerorkester. Arr: Sæby Handeslstandsforening

Kunsthåndværkere / Gallerier:
Glashuset: Gasværksvej 40 B, Sæby. Arbejdende værksted med glaskunst. Åbent mandag, onsdag og fredag kl. 11-17 og lørdag kl. 11-13. Lukket alle helligdage. 

Ravsliberen: Algade 12 A, Sæby. Arbejdende værksted. Åbent tirsdag-fredag kl. 11-17. Lørdag kl. 10-13. Lukket alle helligdage.

Lene Nürnberg: Algade 14, Sæby. Tirsdag til fredag kl.11-16.00 og lørdag 10-13. Lukket alle helligdage

Galleri Valdemar: Vestergade 4, Sæby. Åbent mandag-fredag kl. 11-17 og lør. kl. 10-13. Åbent alle påskedage fra kl. 11-15

Sæby Glaspusteri: Algade 46 E, Sæby. Onsdag, torsdag og fredag: kl. 13-16. Skærtorsdag og Langfredag: kl. 11-16. Påskelørdag: Kl. 11-13

Museer
Minibyen Sæby: Solsbækvej 39, Sæby.
Åbningstider Mandag, tirsdag, onsdag og fredag kl. 8-12. Entré 25 kr. Gratis adgang for børn ifølge med voksne. Ved besøg udenfor åbningstiderne, kontakt venligst 98 46 66 99, 98 46 36 95, 20 86 82 62 eller 30 20 88 59. Lukket hellidagene.

Sæby Museum: Algade 1B. Åbent: mandag-fredag kl. 11-15. Arkivet åbent: Torsdage kl. 13-16. Lukket alle helligdage. Museum om middelalderen, turismens tidlige historie og Sæbys guldalderkunst. Entre: Voksne – 75 kr. børn og unge u/18 år – gratis
Grupper over 15 personer: 60 kr.

Billetten er gældende i en uge med ubegrænset besøg på alle Kystmuseets besøgssteder i Sæby, i Bangsbo, Bangsbo Fort i Frederikshavn og i Skagen

Aktiviteter
Aktivitetshuset, Sæby Ældrecenter Gasværksvej 24:
Åbningstider: Mandag-torsdag, Kl.9-15.30. Fredag, kl.9-12.30
Åbningstider Cafeen: Mandag-torsdag, kl.9-15. Fredag, 9-12
Aktivitetsleder Merethe Olsen 98455862 

Musikhuset Skolegade 6: Sysselklubben har åbent hver mandag kl.14-16 i perioden sept.- maj. Forskellige arrangementer. Der er kaffe og brød. Alle er velkommen.
Kontakt: Birgit Mathiassen, 60 71 25 29 

Bibliotek – Sæby: Rådhuspladsen 1. Åbningstid med betjening: Mandag, tirsdag og torsdag kl.10-17, fredag kl.10-14 og lørdag kl.10-13. Åbningstider selvbetjening: alle ugens dage kl. 07-21. Selvbetjening alle ugens dage kl. 7-21. Adgang til internet. 98 45 93 00

Bibliotek – Østervrå: Østervrå Idræts- og Kulturcenter, Bredgade 6. Åbent alle dage med selvbetjening kl.7-21. Den betjente åbningstid er: mandag 14-17 og torsdag kl.14-18. 40 42 41 89

Hotel Viking Aqua Spa & Wellness Resort: Sæby. Åbent mandag til lørdag kl.9-19, torsdag kl.9-21 og søndag kl.9-18. www.hotelviking.dk

Hørby Lokalhistoriskforening: Nørregade 40, Hørby. Åbent onsdag i lige uger kl.19-21.

Thorshøj Lokalhistorie: Hjørringvej 222, Thorshøj. Åbent torsdag i ulige uger kl. 19-21.30.

Kroket på Skjolds Idrætsplads alle mandage kl.18.30, tirsdage og fredage kl.13.30

Lokalhistorisk Forening i Voerså: Voerså Museum. Åbent hver tirsdag kl.19-22

Demenscafé Sæby: Alzheimerforen. har i samarbejde med kommunen åbnet café for hukommelsessvækkede samt pårørende til borgere med demens. 1. tirsdag i hver måned kl. 15.30-17.30 Sundhedshuset, Sæbygårgvej 31

Ældre Sagen: Netcafé i samarbejde med Røde Kors, Krystalgade 3. Hjælp til PC og tablets. Medbring evt. egen. Alle er velkommen. Åben tirsdage kl.10-11.30. September – april.

Ældre Sagen: Badminton tirsdage kl. 9 på Skovalleen 3. September – april
Henvendelse Mogens Pedersen, 30 26 44 83. Alle er velkommen. 

Ældre Sagen: Stavgang i Claesens Have, Algade 3. Hver torsdag kl.9.30-10.30. Stave kan lånes. Alle er velkommen.

Ældre Sagen: Floorball for både mænd og kvinder. Sæby fritidscenter Hal A. Mandag kl. 10-11. Okt. – april. Alle er velkommen

Petanque: Bredgade – bag Østervrå Hallen. Hver mandag kl.14.

Petanque: Hørby Petanque klub spiller hver tirsdag kl.14 på Hørby petanquebane.

Petanque: Lyngså Petanqueklub spiller hver onsdag kl.14 på Nørrevej 20, Lyngså.

Sæby-Svømmebad & Wellness: Rådhuspladsen 1. Åbningstider indtil 30.4.: Ma.6.00-14.30, tir, tor og fre.: 6.00-21.00. Ons. 6.00-17.00. Lør, søn og helligdage 8.00-15.00
Wellness: Man. – fre. 6.00-21.00 ( mandag billetsalg indtil kl. 19 ). Lør., søn og helligdage : 8.00-15.00. Se mere på www.saebysvoemmebad.dk 

Sæby Baptistkirke: Sæbygårdvej 15. Gospelkoret øver hver onsdag kl.19-21.15
Alle er velkommen. Hver torsdag kl.14-17. Børnecafé for 0-4. klasse. Alle er velkommen

Thorshøj Lokalhistorie: Hjørringvej 222, Thorshøj. Åbent hver torsdag i ulige uger kl.19-21.30.

Østervrå Lokalhistoriske Forening: Den gamle pedelbolig ved Torslev skole. Åbent mandag, d.12.3.,19.3. og 26.3.: kl.19-21.45. Lukket maj til og med august.

Østervrå – Svømmehal: Åbningstider: Mandag kl.19-21, tirsdag kl.9-10 (forbeholdt voksne), onsdag kl.18.30-20 og kl. 20-21 (forbeholdt voksne), fredag kl.18.30-20, lørdag kl.8-9 (forbeholdt voksne) og kl.14-15.30, søndag kl.8.30-11

Øvrige
Krystalcaféen: Krystaltorvet, Sæby. Åbent alle hverdage kl.10-12 og 14-16 og lørdag kl. 10-12. Mødested for alle. Ældre Sagens frivillige serverer kaffe.

Nellemanns Have: Langtvedvej, Sæby. Nordeuropas største samling af paradisæbletræer. Der er legeplads, borde og bænke samt toilet i haven. Gratis entré.

Sæby Kirke: Strandgade. Kirken er åben hver dag for besøgende kl.9-16. Under kirkelige handlinger er adgangen forbeholdt de der ønsker at deltage.

Sæby Turistbureau og Feriehusudlejning: Algade 14.
Åbningstider: Man-fre. Kl.9.30-16 og lørdag 10-13
Billetsalg, plakater, bøger, postkort, cykelkort og meget andet.

Husk at indsende arrangementer senest fredag kl. 12 til saeby@turisthusnord.dk – Sæby Turistbureau

 

Vi siger ikke – send penge uden at vi selv gør noget!

$
0
0

Redaktionen har modtaget dette indlæg fra Borgmester Birgit S. Hansen.

Gode borgere og erhverv i Frederikshavn Kommune.

Jyllandsposten bringer i dag en artikel, hvor jeg truer med at hæve skatten.

Lad mig slå fast. Det ønsker jeg bestemt ikke at skulle bede om byrådets opbakning til.

Men den mørke sky over os er ny udligningsmodel. Den sidste nye lækkede model peger på, at Frederikshavn Kommune står til at miste 48 mio., og et tilskud på godt 50 mio. oveni. Det er altså 98 mio. kroner, vi står til at miste.

Folketinget arbejder med nye parametre omkring udligningen i Danmark. Det er godt, for formålet med udligning er at mindske forskellene mellem kommunerne, altså at mindskes forskellene i kommunernes skatteprocenter og/eller serviceniveau.

Det er ikke sådan, at vi sidder og siger – send penge uden, at vi selv gør noget.

Alle er vist bekendt med, at vi knokler med økonomisk genopretning, sparer en procent om året, sælger alt det vi kan, og sammen med erhverv og fagbevægelse kæmper for arbejdskraft og bosætning. Men når man ser på muligheder ift tilflytning, skatteindtægter, arbejdsmarkedet osv. Ja så er kommunerne forskelligt udfordret. Når man ser på “formue” – ja så har de rige kommuner næsten tre gange så meget i kassen, som de nordjyske kommuner har. Og det er ikke fordi, vi lever i overflod og ødsler med pengene. Vores vilkår er anderledes – ja ringere.

I Frederikshavn Kommune har vi i perioden 2014-2016 sænket serviceudgifterne (det vi bruger på kerneområderne) med 2 procent mod på landsplan 0,8 procent. Og det fortsætter desværre. Dette blot for at illustrere, at vi ikke ødsler med pengene. Er vi så ineffektive? Nej vi optimerer, retter til, sparer stort set hver dag – det ved alle, der arbejder i kommunen eller er i berøring med kommunen.

Vi piver ikke. Vi beder blot folketingsmedlemmerne om at tænke på formålet med udligningen – nemlig at mindske forskellene. Ikke at øge dem. Så skal vi nok knokle videre- også forhåbenligt uden at hæve skatten. Men med det skrammel, der slipper ud aktuelt fra forhandlingerne om ny udligning – ja der efterlader de de nordjyske kommuner på perronen.

Det er ikke i orden.

Kommunen sælger areal ved Skovalléen i Sæby

$
0
0

Det kommunale ejendomscenter har modtaget henvendelse fra Thom Christensen, P. Dicksens Vej 2, og Michael Christiansen Andersen, Frederikshavnsvej 17, Sæby, om køb af ca. 30 m2 vejareal hver. Arealet er i dag belagt med græs.

Thom Christensen og Michael Christiansen Andersen ejer hver sin ejendom, der ligger op til arealet. De øvrige tilgrænsende naboer er blevet tilbudt at købe en del af arealet, hvilket de har afslået. Thom Christensen og Michael Christiansen er enige om køb af hver deres del, der grænser op til deres ejendom.

Arealet er i kommuneplanen udlagt til helårsboliger mv. Arealet har status af vejareal i medfør af privatvejsloven, men er aldrig taget i brug som vejareal. Vejmyndighed vurderer, at da arealet aldrig er taget i brug som vejareal, kræver det ikke nedlæggelse jf. privatvejsloven.

Ejendomscenteret vurderer, at arealet skal sælges for kr. 200,- pr. m2, hvilket svarer til grundværdien for den ejendom, som arealet overføres til. Ud over købesummen skal køberne afholde udgifter forbundet med handlen – herunder arealoverførslen.

Byrådet har på rådets seneste møde sagt ja til salget.

Tekst af Per Rye

 

550 gæster til jubilæumsfest i Flauenskjold

$
0
0

Lørdag var en stor dag for Flauenskjold IF – de kunne nemlig fejres deres 100 års jubilæum, og det blev markeret med både reception og stor fest om aftenen.

Dagen startede med reception i Hallens cafeteria fra kl. 10 – 12, og her var ca. 120 mennesker mødt op for at hilse på og ønske tillykke.

Aftenen bød på stor fest med 550 gæster, som blev budt velkommen af Annette Larsen, som er en del af hovedbestyrelsen. Hun takkede alle, sponsorer, medlemmer og alle, der var en del af Flauenskjold IF’s eksistensgrundlag.

Derefter blev der serveret en tre retters menu, og så skulle der danses og hygges. Musikken sørgede en DJ for, indtil Kandis gik på scenen kl. 21, og dansen gik lystigt til kl. 01.

Og så var mange nok sultne igen, men også det var der mulighed for at gøre noget ved, da ”Rødder og Vinger” stod klar udenfor med en pølsevogn.

En rigtig hyggelig aften og masser af glade mennesker.

Foto: Henrik Pedersen Foto: Henrik Pedersen Foto: Henrik Pedersen Foto: Henrik Pedersen Foto: Henrik Pedersen Foto: Henrik Pedersen Foto: Henrik Pedersen Foto: Henrik Pedersen Foto: Henrik Pedersen

Skolebestyrelsesvalg i Skoledistrikt syd

$
0
0

Onsdag den 11. april er der indbudt til skolebestyrelsesvalg i Skoledistrikt syd, som omfatter skolerne i Sæby, Østervrå, Voerså, Hørby og Dybvad.

Valgmødet afholdes på Sæbygård skoleafdeling kl. 18-19. Først aflægger formanden for skolebestyrelsen, Louise Jæger Jeppesen, årsberetning, hvorefter der er plads til dialog med medlemmer af den nuværende skolebestyrelse.

Som aftenens tredje punkt informerer skoledistriktsleder Lars Lundgreen om formalia om valg og bestyrelse, inden der bliver mulighed for opstilling. Ud over opstilling på selve mødet vil der være mulighed for at melde sit kandidatur frem til den 20. april 2018. Dette sker enten ved henvendelse på skoleafdelingernes kontor eller via mail til Lars Lundgreen laln@frederikshavn.dk

Valget foregår i perioden fra den 28. maj til 8. juni, hvor der skal vælges 8 interesserede forældre, som gerne vil gøre en særlig indsats for børnenes skolegang.

”Så hvis du enten selv har lyst til at være med, gerne vil vide noget mere eller ønsker at støtte op om bestyrelsens arbejde, så har du chancen nu. Vi håber, at rigtig mange har lyst til at deltage i mødet og bakke op om bestyrelsens arbejde.,” lyder det fra valgbestyrelsen.

Skoleafdelingerne har udarbejdet valglister over de forældre, der er valgbare og stemmeberettigede til skolebestyrelsen. Interesserede kan sikre sig deres deltagelse på valglisten ved at kontakte skolens kontor.

Tekst af Per Rye


Byudviklingsprojekt i Dybvad skudt i gang

$
0
0

Onsdag den 4. april kl. 17.00-19.30 lægges der sidste hånd på de foreløbige indsatsområder og udviklingsplaner for Dybvad, som inden længe skal præsenteres for byrådets politikere. Det sker ved et borgermøde i Dybvad Hallen, hvor repræsentanter fra Dybvad Handel & Erhverv, Dybvad Borgerforening og Frederikshavn Kommune bl.a. vil sammenfatte og præsentere de ideer, der fremkom ved en “drømmevandring” i byen i marts måned.

Her havde godt 45 borgere på trods af bidende kulde fundet vej til Søparkhuset, hvorfra dagens rute udgik med to hold – og undervejs blev der gjort holdt ved nogle af de steder, hvor midler fra Boligministeriets områdeudviklingspulje vil kunne gøre gavn. Dybvad har tidligere søgt ind til denne pulje i partnerskab med Frederikshavn Kommune, og med god hjælp fra Distriktsudvalget samt en kommunal arbejdsgruppe, er de første penge til delprojekterne nu på vej. Og det er netop disse delprojekter, der skal beskrives nærmere og færdiggøres den 4. april.

Borgermødet starter med let spisning og efterfølgende børneaktiviteter i hallen, mens de voksne holder møde i cafeteriet. Ud over selve projekterne til områdefornyelse vil der her blive en præsentation af arbejdet med stiftelse af byfonden Dybvad Byudvikling ApS, hvortil anpartstegningen nu går i gang. Byfonden stiftes bl.a. på baggrund af de ønsker og tanker, der i 2016-17 opstod i forbindelse med udarbejdelse af landsbyplanen “Fælles fodslaw for det gode liv på landet” – dengang i øvrigt også i godt samarbejde med Distriktsudvalget og kommunens landdistriktskoordinator.

Alle er velkomne til at deltage i onsdagens borgermøde; også hvis man ikke ønsker at deltage i spisningen, idet det egentlige program først starter umiddelbart derefter (kl. 17.30). Man kan i øvrigt sagtens være med selv om man ikke deltog i drømmevandring og projektstarten i marts.

Se mere om byudviklingsprojektet på Facebook-siden Dybvad Online samt på www.dybvadby.dk, der efter borgermødet den 4. april vil blive opdateret med information om både konkrete indsatsområder og den nævnte byfond.

Generationsskifte hos tømrervirksomheden SÆBYg

$
0
0

Efter mere end 13 år som makkerpar og ikke mindst som indehavere af tømrervirksomheden SÆBYg, der har til huse i Hørby, er makkerparret Torben og Claus blevet enige om at tiden er moden for generationsskifte. Torben, der efterhånden med sine 60 år nærmer sig alderen, hvor livet skal nydes og arbejdet trappes ned, har derfor i fællesskab med Claus besluttet, at Claus fra 1. marts bliver ene ejer af forretningen i Hørby.

Det betyder dog ikke, at Torben har besluttet sig for at ligge hjemme på sofaen. Han vil fremover fortsat repræsentere firmaet på bedste vis, og med sin store erfaring være både sparring for Claus og ikke mindst den ene af virksomhedens 4 kørende tømresvende.

”Vi har forrygende travlt, men det har de fleste håndværkere vist”, lyder det med et smil fra Claus.

”Så vi har dårlig nok haft tid til at fortælle om nyheden, men da det ikke er noget kunderne mærker til, har vi ikke haft travlt på den front. Lige nu fortsætter vi uændret, men jeg vil da ikke afvise, at der kommer nye spændende tiltag i fremtiden, men dem skal vi så nok fortælle om i lidt bedre tid”, siger Claus inden døren til den hvide varevogn lukker, og han igen er på farten for at servicere en af tømrervirksomhedens mange kunder.

 

 

 

 

Første spadestik til Danish Crowns nye fabrik i Kina

$
0
0

Både kunder, leverandører, samarbejdspartnere og repræsentanter fra det officielle Kina havde taget imod invitationen til at være med ved det første spadestik til Danish Crowns nye fabrik udenfor Shanghai.

– Nu har jeg en baggrund som bygningsingeniør, så jeg har været med til første spadestik på flere store byggerier, men jeg har aldrig været med til noget, der kan måle sig med det, jeg har oplevet i dag, fortæller CEO i Danish Crown Pork Søren F. Eriksen.

Sammen med Danish Crowns Group CEO Jais Valeur og partisekretær for Pinghu-distriktet Qi Hailong tog Søren F. Eriksen det første spadestik til byggeriet. Derefter var der fascinerende løvedans, der ifølge kinesisk tradition bringer lykke til projektet.

– Det har været en fantastisk dag sammen med alle dem, der skal medvirke til at gøre fabrikken i Pinghu til en succes. I Kina er starten på et stort byggeri en endnu vigtigere milepæl, end vi kender det fra Danmark. For de bruger meget konkret det første spadestik til, at alle får set hinanden i øjnene, så man går sammen ind i projektet, fortæller CEO i Danish Crown Pork Søren F. Eriksen.

Danish Crowns nye fabrik ligger i Pinghu omkring 100 kilometer fra Shanghai centrum. Den bliver på 17.000 kvadratmeter og forventes årligt at skulle producere 14.000 tons forædlede produkter til de omkring 25 mio. mennesker, der bor i Shanghai.

– Det er en markant offensiv satsning for Danish Crown, men i mine øjne også en af den slags muligheder vi skal have modet til at forfølge. Vi skal konstant være i front på innovation og udvikling af nye markeder, for det er nødvendigt, hvis vi skal fastholde og udvikle Danish Crowns globale position som en af de førende fødevareleverandører, siger Jais Valeur.

Byggeriet skal stå færdig om et år, og derefter begynder indkøringen af fabrikken, der både skal levere fersk detailpakket grisekød og forædlede produkter som bacon og pølser til de kinesiske kunder.

Rekord stort antal gæster besøgte Hørby Bazar

$
0
0

Det blev en forrygende Palmesøndag på Hørby Efterskole, som dannede rammen om Hørby Bazar for femte gang. Intet mindre end 1050 besøgende fandt vejen til Hørby – hele 224 flere end sidste år. Arrangørerne Helle Brinkmann Larsen, Ann Bang og Hanne Jakobsen er ovenud tilfredse og betegner hele dagen som en stor succes. De beretter, at der kom både udstillere og gæster langvejs fra. I alt 51 byer var repræsenteret og endda gæster fra Norge. Kuselig marked, vi må innom, når vi er i sommerhuset i påsken – skrev en af de norske gæster.

”Vi gør et stort arbejde efterfølgende, hvor vi kigger tilbagemeldingerne fra vore gæster og udstillere grundigt igennem. Her får vi et detaljeret billede på, hvad folk synes om Bazaren, og hvad vi kan gøre bedre. Vi har mange og gode indikationer på, at folk finder sig godt til rette, hygger sig, finder gode varer og føler sig godt behandlet- et godt koncept, som flere af udstillerne udtrykker det. Ikke mindst har vi masser af tilkendegivelser på, at vores Bazar Café er et hit. Her får man noget for pengene, og så er det samtidigt rigtig lækkert”, har trekløveret noteret sig.

Det økonomiske resultat blev hurtigt regnet sammen søndag aften og munder ud i at Hørbys foreninger kan glæde sig over 16.000 kr., som nu kan blive fordelt mellem Hørby Bylegeplads, Hørby BørneMusikFestival og HI Gymnastik.

”Det er utrolig dejligt, at vi har mulighed for at kunne være på Hørby Efterskole,  og at så mange frivillige i Hørby stiller op og hjælper til med at få hele bazaren på benene. Uden dette ingen Bazar. Vi sætter ligeledes stor pris på vore sponsorer, som gør det muligt at udlodde præmier i løbet af dagen. Det er vi rigtig taknemmelig for”, udtaler Helle Brinkmann Larsen.

Teamet er klar med en ny omgang Bazar i 2019.

Bazar_2018_2 Bazar_2018_1

 

Påsken står for døren – 10 gode råd mod indbrud

$
0
0

Indbrudstyvene holder ikke fri. Derfor giver Nordjyllands Politi dig nu 10 gode råd til at sænke risikoen for, at det bliver dit hjem, der får ubudne gæster i påsken.

Nordjyllands Politi ved, at der normalt bliver lavet flere indbrud i private hjem i påskeferien, hvorfor politiet anbefaler, at borgerne holder et ekstra godt øje i påskedagene – samt i øvrigt tænker sig om, hvordan de efterlader deres hjem, når de er bortrejst.

”Vi kan se, at det særligt er i folks ferie, at anmeldelserne stiger. Derfor anbefaler vi, at man laver aftaler med naboen om at holde øje, og at man selv sørger for, at ens hus ser beboet ud, selvom man er bortrejst eller taget til påskefrokost,” forklarer politikommissær Sune Myrup fra Nordjyllands Politi, der pointerer, at politiet har en klar målsætning om, at så få som overhovedet muligt skal vende hjem til et indbrud.

”Vi arbejder kontinuerligt med at få identificeret og anholdt de gerningsmænd, der står bag indbruddene – ligesom vi målretter vores patruljering mod de områder, der er særligt plaget af indbrud,” understreger politikommissæren.

Politiets gode råd er:
* Tilmeld dig Nabohjælp på http://nabohjælp.dk. Nabohjælp forebygger op til hvert fjerde indbrud, og det tager 5 minutter at tilmelde sig.
* Undgå opdateringer og billeder på de sociale medier, der viser, at du ikke er hjemme – tyven kigger måske med.
* Anvend timere til at indstille lys og radio til at tænde og slukke på bestemte tidspunkter.
* Rod lidt og lad opvasken stå. Huset skal bære præg af, at der er nogen hjemme.
* Lås skuret og fjern redskaber, der kan bruges til indbrud. Nogle gerningsmænd medbringer ikke værktøj, men finder det på stedet.
* Frist ikke indbrudstyven med dyre lamper og andre værdigenstande i vinduet.
* Sørg for lys med bevægelsessensorer omkring huset. Specielt de steder, hvor tyven tror, at han kan arbejde ”i fred”.
* Træk gardiner for enkelte steder.
* Sner det, så aftal med naboen, at han rydder indkørslen samt evt. parkerer sin bil i indkørslen.
* Få naboen til at smide noget affald i din skraldespand.

Vigtig kamp for IF Skjolds førstehold 2. Påskedag

$
0
0

IF Skjolds førstehold i fodbold i Jyllandsserien står over for en yderst vigtig kamp på udebane 2. Påskedag, hvor truppen skal til Herning for at spille mod Herning Fremad, der betragtes som en af favoritterne til at rykke op i Danmarksserien. Så det bliver en vanskelig opgave for holdet fra Sæby.

Kampen bliver afviklet på kunststofbane, men det ser træner Nikolaj Dorff ikke som noget problem. Skjold har bl.a. haft træningskampe på kunstgræs i Hjallerup.

Nikolaj Dorff og holdet glæder sig meget til, at det efter en lang opstart med træningskampe nu endelig er blevet tid for kvalifikationskampene om to pladser i Danmarksserien. Turneringen er tilrettelagt således, at ingen hold kan rykke ud. Det bedst placerede hold avancerer automatisk, mens nr. 2 får kvalifikationskamp mod et hold fra en anden kreds.

”Jeg synes, Skjold i efteråret nærmest spillede over evne, og det gav jo bonus,” siger Nikolaj Dorff, der forsikrer, at hans opgave med at sætte holdet op og motivere spillerne er fuldstændig intakt. ”Vi må erkende, at IF Skjold ikke har så bred en trup, men vi håber, vi ikke løber ind i skader, så skal vi nok gøre alt for at ”drille” ikke mindst favoritterne, hvor Nikolaj Dorff ikke er i tvivl om, at de helt store favoritter til at vinde puljen er Nørresundby og Herning Fremad.

Skjolds træner forklarer, at styrkemæssigt er holdet stadig under opbygning, men holdet og træneren er fuldt ud klar til at kæmpe for chancen.

Tekst af Per Rye

 

 

 

 

Arbejdsulykke: 29-årig mand alvorlig tilskadekommen

$
0
0

kl. 0854 modtog alarmcentralen anmeldelse om en arbejdsulykke på Chr. Pedersensvej 4, bag Superbrugsen i Sæby.

En chauffør var ved at trække en container op på en lastbil hvorved en wire pludselig sprang af og ramte chaufføren i ansigtet.

Der er på nuværende tidspunkt ingen yderligere oplysninger om hvorledes og hvorfor ulykken skete.

– Manden er lige nu på vej til Aalborg Universitetshospital. De har arbejdet intenst på ham den sidste times tid. Det ser alvorligt ud, men jeg ved endnu ikke, hvilket typer af skader der er tale om, siger vagtchef ved Nordjyllands Politi Karsten Højrup.

Politi og arbejdstilsynet er på stedet.

Foto: Lasse Dieckmann TV2 Nord

Foto: Lasse Dieckmann TV2 Nord


Elektroniktyve på spil i Sæby tirsdag aften

$
0
0

En Playstation 4, to controllers, FIFA 18, smykker, et Apple TV samt et Canon-kamera med objektiv.

Dét blev udbyttet for én eller flere indbrudstyve, da de lagde vejen forbi en villa på Strandvænget i Sæby tirsdag aften 27. marts.

Ruden i terrassedøren blev knust med en sten, hvorefter døren kunne åbnes udefra. Gerningsmændene fik gennemrodet hele huset.

Ugens bolig fra Nybolig Sæby…

$
0
0

På nem og overkommelig grund ligger dette skønne hus!

Skønt og pænt moderniseret hus beliggende i naturskønne Voerså, der ligger langs kysten med ca. 12 km til Sæby. I byen er der skole, idrætsfacilliteter og lystbådehavn, der er kendt for de “små røde fiskerhus” – her er der gode muligheder for at bade og finde rav. Voerså er et stille og roligt område med en skøn natur med hav og skov. Byen er kendt for at man kan sejle på åen i vandcykler eller kano og har nu også et dejligt spisested – Riverside, hvor man kan nyde is, kaffe eller stenbagte pizza mm. En hyggelig by, men flere aktiviteter for alle aldre.

Velkommen til Klydevej 6 som byder indenfor i et lyst bryggers med trappe til 1. sal. Fra bryggerset kommer man videre til en forældreafdeling med soveværelse med gulvvarme og med adgang til badeværelse med bruseniche og klinkegulv med gulvvarme. Herfra kommer man videre ind til dejligt, lyst køkken med gulvvarme og masser af plads. køkkenelementerne er lyse og af mærket Aubo og det er praktisk indrettet med opvaskemaskine og ovn i god arbejdshøjde. Fra køkkenet kommer man ind i en hyggelig stue med afhøvlede trægulve, som er indrettet i spise -og opholdsafdeling. Fra stuen er der adgang til endnu et badeværelse, der er moderniseret i 2007 med bruseniche, vandskurede vægge og lyse klinker på gulvet med gulvvarme.

1. salen er indrettet med lys repos med plankegulv og fint værelse. Stort, dejligt soveværelse med plankegulv og et kontor – det kan anvendes til mange formål evt. walk-in-closet . Fra reposen er der også adgang til et stort uudnyttet loftsrum.

Huset er meget charmerende og ligger i rolige og idylliske omgivelser. Der er et stort udhus indrettet til garage på i alt 56 kvm – mindre have, som er nem at holde. Huset er løbende moderniseret bl.a er flere vinduer udskiftet, hvide fyldningsdøre i stueplan, køkken og badeværelse mm.

Så er du til skøn natur og masser af frisk luft, så er dette sted helt sikkert noget for dig. Ring og aftal tid for en fremvisning på tlf. 9840 1200

Se ugens bolig: https://www.nybolig.dk/villa/9300/klydevej/105085/933003

Sag nr.: 933003
Kontant pris: kr. 575.000,-
Udbetaling: kr. 30.000,-
Ejerudgift pr. md.: kr. 1.138,-
Brutto/netto ekskl. ejerudgift: kr. 2.646,-/2.201,-
Bolig areal: 148 m2
Grund: 550 m2
Stue/vær.: 1/3
Opført: 1949
Energimærke: E

5 3 1 4 2

Sæbygaard slår portene op i påsken

$
0
0

Ekstraordinært holder Sæbygaard åbent i påsken fra 29. marts – 2. april i tidsrummet 12.00 – 16.00.

Som noget særligt i påsken er det indgået et samarbejde med Sæby Handelsstandsforening og nogle af byens forretninger om at udstille forskelligt i stuerne.

Der vil være mulighed for at se forskelligt,  blomsterarrangementer inde og ude, ligesom nogle af byens tøjforretninger udstiller forskelligt festtøj i stuerne.

Der er endvidere kontakt til blomsterforretninger i by og omegn om udsmykning af lokaler mv.

Det har længe været et udbredt ønske fra Handelsstandsforeningen om at bringe by og Sæbygaard tættere sammen, og formand Hans Ole Kalhøj var da heller ikke sen til at viderebringe forslaget til byens butikker.

Sæbygårdskolen har venligst udlånt nogle af deres udstoppede fugle og dyr til arrangementet.

”Vi har mødt stor velvilje og interesse, hvor vi har spurgt”, udtaler Hanne Salling, der er tovholder i projektet.

Der vil være mulighed for at se den ordinære udstilling, og en del af de kostumer, der bruges til levendegørelse på stedet, vil ligeledes være udstillet.

I riddersalen vil der være opstillet et større bord med temaet ”jagtmiddag”, ligesom der i andre af stuerne vil være dækket bord i gammel stil.

Der vil også være noget for børnene, da der vil være en mindre konkurrence om at finde påskeæg. Det drejer sig desuden om at finde udstoppede dyr og fugle og gætte deres navne, hvor man som præmie kan være heldig at vinde påskeæg.

Der vil være mulighed for at nyde en kop kaffe inden man forlader stedet.

Der tages entré.

 

 

 

Læserbrev: Hold nu det torv fri for biler!

$
0
0

Hold da op – etablering af 7 minus 2 lig med 5 ny parkeringspladser på Torvet i Sæby. Det er mere end en måned siden Frederikshavn kommune investerede 65.000 kr.  i projektet.

Båsene er markeret, skiltning opsat, man venter åbenbart på politiets godkendelse. Kunne man ikke ha’ indhentet denne inden man ofrede 65.000 kr.

Torvet er stadig tomt (tak for det), men hvad er meningen?

Hold nu det torv fri for biler. Der er masser af P-pladser i en afstand på max. 100-200 m.

Jørgen Jensen

Børn skal spille sig til at lære førstehjælp

$
0
0

Med en ny app kan børn allerede fra en tidlig alder lære om førstehjælp. Pædagoger og forældre kan samtidig bruge app’en til at tale om førstehjælp med børnene.

Alle kan lære førstehjælp – også børn. Målet med den nye app, Junior Redder, er at give børn primært i børnehaver og indskolingen et spil til på en sjov og legende måde at lære om førstehjælp, et ellers alvorligt emne. Grundlæggende handler førstehjælp om at yde omsorg for hinanden og have modet til at handle. Det kan børn godt introduceres til fra en tidlig alder, og det er der brug for. Tal fra Børneulykkesfondens nye Børnepanel viser nemlig, at kun omkring halvdelen af børnene har talt om førstehjælp med pædagogerne eller deres forældre.

Junior Redder-appen er opbygget som et spil, hvor børnene skal navigere rundt i forskellige baner og hjælpe børn, der er kommet til skade. Samtidig introduceres barnet til nogle af de basale førstehjælpsfærdigheder som at lægge en bevidstløs person i stabilt sideleje og tilkalde hjælp ved at ringe 1-1-2 gennem fængende illustrationer, lyd og inddragende spørgsmål undervejs.

Appen er en del af kampagnen Førstehjælp i Børnehøjde og kan både bruges uafhængigt og sammen med andre øvelser og aktiviteter fx i forbindelse med et temaforløb i børnehaven. Junior Redder kan downloades gratis via App Store og Google Play og er udviklet af Børneulykkesfonden i samarbejde med Hovedstadens Beredskab med støtte fra Undervisningsministeriet.

Fakta
Tal fra Børneulykkesfondens nye Børnepanel bestående af 425 børnehavebørn viser, at hvert femte barn hverken har snakket om førstehjælp i institutionen eller i hjemmet. Dertil svarer kun 56 % at have snakket om førstehjælp med pædagogerne, mens 42 % har snakket om det med deres forældre.

Viewing all 15982 articles
Browse latest View live