Brevstemmer til Ældrerådsvalget skal være kommunen i hænde sendes tirsdag den 3. december med morgenposten. Alle kommuner skal nedsætter et Ældreråd, der vælges af borgere i kommunen, som er fyldt 60. Rådet vælges for en 4 års periode, og det nyvalgte Ældreråd trækker i arbejdstøjet den 1. januar 2014.
Derfor er det vigtigt med et Ældreråd
Ældrerådet rådgiver de politiske udvalg i sager, der drejer sig om ældres vilkår, og udtalelserne fra Ældrerådet vil altid blive taget i betragtning, inden der træffes en politisk beslutning i sager, der har betydning for ældres vilkår.
”Det kan drejer sig om sager af meget forskelligt karakter, både sager af helt overordnet betydning, men også sager der har betydning for den ældre borgers hverdag. Ældrerådet er populært sagt, de ældres talerør overfor politikerne. Sagerne kan dreje sig om ældres sundhed og trivsel (eller mangel på samme), eller det kan dreje sig om trafik- og boligforhold, miljø eller kultur.”
Ældrerådet varetager ikke kun de ”svages” interesser
Når der varsles nye tiltag eller lægges op til besparelser, der berører en eller anden gruppe ældre borgere, så er Ældrerådet garant for, at de ældres ”syn på sagen” bliver taget med i overvejelserne, inden den endelige beslutning træffes.
”For Ældrerådet er det afgørende at varetage interesser for såvel stærke ældre, som de ældre der har færre ressourcer. Det er vigtigt, at der er gode tilbud og vilkår for alle ældre.”
En vigtig del af Ældrerådsarbejdet er at være nysgerrig, søge indsigt og stille spørgsmål ved de beslutninger, der træffes politisk i kommunen. Ældrerådet er altid parat til at gå i dialog med det politiske niveau, og komme med konstruktive forslag til politikerne.
For at være bedst muligt klædt på til opgaven er Frederikshavn Kommunes Ældreråd medlem af Danske Ældreråd, der er Landsorganisation for de lovbefalede ældreråd i kommunerne. Organisationen er bl.a. i tæt dialog med Folketinget, når der debatteres ældrepolitiske tiltag.
Ældrerådet i Frederikshavn Kommune deltager hvert år med repræsentanter i Danske Ældreråds årskonference, der tiltrækker 400-500 deltagere. Her drøftes kommende ældrepolitiske tiltag på landsplan, og holdningerne bliver viderebragt til Christiansborg, hvor formandsskabet for Danske Ældreråd har foretræde.
Benyt din stemme
Er du fyldt 60, har kommunen sendt dig et brev med stemmeseddel og en frankeret svarkuvert.
Det nuværende Ældreråd vil gerne opfordrer dig til at bruge din ret til at afgive stemme. Ligger kuverten stadig på dit bord, så tag den med i postkassen i dag, og vær med til at bestemme, hvem du ønsker, der skal være de ældres talerør overfor det politiske niveau de kommende 4 år.