Det var ikke bare de røde faner, der blev luftet rundt omkring i landet 1. maj. I Voerså gik et særligt og specielt flag til tops. Det var kirsebærflaget, der blev hejst på den midterste af tre flagstænger, på den gamle krogrund ved åen. Her skal det vejre indtil kirsebærsæsonen slutter omkring 30. september.
Voerså Kirsebærlaug har investeret i et hvidt flag med kirsebær og tekst. Det hvide flag er påført kirsebærlaugets logo med teksten Voerså Kirsebærby. En investering på i alt kr. 650 -.
Kirsebæravlen er ligesom blevet glemt i nogle år, og antallet af kirsebærtræer i byen er gået en del tilbage i forhold til tidligere. Men for et par år siden blev der plantet 200 nye kirsebærtræer i private haver i byen, og Voerså fører sig nu frem som ”Kirsebærbyen”.
Kirsebær i Voerså er ikke noget nyt fænomen. Fra omkring år 1900 og måske før og helt op til omkring 1970, var der hundredvis af kirsebærtræer i byen – især i den gamle bydel, som til dagligt blandt lokale bliver kaldt Østerbyen, var der rigtig mange kirsebærtræer. I blomstringstiden, som er i starten af maj, var langt de fleste træer i byen fyldt med hvide blomster. Senere på året blev der høstet kirsebær, som blev indleveret hos byens tre lokale købmand, der et par gange om ugen fik besøg af et frugt- og grønthandlerfirma fra Aalborg, som hentede i tøndevis af kirsebær i byen, som så blev fabrikeret til vin, marmelade, saft og syltetøj. Kirsebæravlen var før i tiden et godt tilskud til økonomien både hos fiskere, landmænd, borgere og den arbejdende befolkning i byen og oplandet.
Kirsebærtræerne rundt om i byen står nu i fuldt flor, og allerede sidste sæson blev der høstet en del bær.
Bestyrelsen bag lauget håber, at der med tiden en gang om året kan afvikles en kirsebærfestival, men indtil videre afholdes fagligt kirsebærmøde/generalforsamling og Kirsebærrets Dag.